Početna Magazin Godine Ekonomija Deca prate izbor roditelja za svoj brend automobila

Deca prate izbor roditelja za svoj brend automobila

Deca prate izbor roditelja za svoj brend automobila

Studija koju su sproveli istraživači sa Univerziteta u Mičigenu došla je do interesantnog podatka da je čak 39 posto ispitanika kupovalo iste brendove automobila kao i njihovi roditelji…

U zlatnom dobu detinjstva se formiraju afiniteti prema mnogim stvarima, a jedno zanimljivo istraživanje Univerziteta u Mičigenu je pokazalo da ni sa automobilima nije drugačije. Naime čak 40 posto ljudi se odlučuje da kupi iste automobilske brendove koje su vozili i njihovi roditelji.

Studija koju su sproveli istraživači sa Univerziteta u Mičigenu je ispitala 4.300 vozača i 2.600 roditelja i došla do interesantnog podatka da je čak 39 posto ispitanika kupovalo iste brendove automobila kao i njihovi roditelji.

– U teoriji, ovi podaci bi mogli da promene način na koji će proizvođači automobila naplaćivati i reklamirati nove modele – rekao je vođa istraživanja Soren Anderson. 

– Da li su stvarno u pitanju samo automobili, ili su u pitanju drugi faktori, na primer, da deca žele da budu slična svojim roditeljima?

U anketi koju je ovim povodom pokrenuo portal Moj auto, na pitanje “Da li vozite istu marku automobila kao i vaši roditelji?”, rezultat je bio sledeći:
  • Da – 34%
  • Ne – 53%
  • Vozio bih ali nisam u mogućnosti – 13%.