Magazin Godine Život i godine

Dama iz broja 6 (video)

Jedan od filmova nominovanih za nagradu američke Akademije filmskih umetnosti i nauka za 2014, jeste i “The Lady in Number 6” (Dama iz broja 6).

Dopuna: Dokumentarni film “The Lady in Number 6” dobio je Oskara

Ovo je dokumentarni film koji, samim tim, ne privlači toliko pažnju javnosti te nije ni čudo ako niste čuli za njega. Ali, bez obzira da li će dobiti Oskara ili ne, ovaj film treba pogledati. Čak i ukoliko ste od onih ljudi koji dokumentarne filmove ne gledaju jer uz film žele da se opuste, pogledajte ovaj film.

Radi se o Alis Herc Somer, ženi koja je najstariji pijanista na svetu i najstarija osoba koja je preživela holokaust.
Priča o njenom životu nije od onih teških priča, koliko god da su neke činjenice tragične. Ona je od onih osoba koje se bore i znaju da ustanu kada padnu.

Ono što oduševljava, i zbog čega svako može da pogleda ovaj film, jesu toplina i ljubav koje izbijaju iz Alis. U njoj nema gorčine. Ona se raduje svakom danu i stalno se smeje. Muzika joj je sve, muzika je san koji sanja već 109 godina.

Ispod možete pogledati trejler. Na engleskom je i žao nam je što nema prevoda, ali toplina koju ova žena zrači oseća se i bez prevoda.

 


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija