Početna Magazin Godine Čika-Miletov odlazak u penziju

Čika-Miletov odlazak u penziju

Čika-Miletov odlazak u penziju

Dom učenika srednjih škola „Brankovo kolo“ u Novom Sadu pokazao je kako se ceni čovek koji je svoj radni vek proveo u ovoj ustanovi. Zaposleni i učenici ovog doma rešili su da mu se zahavle za njegov rad i da ga u penziju isprate najbolje što mogu.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Dom učenika srednjih škola „Brankovo kolo“ je republička ustanova za smeštaj učenika koji se školuju u novosadskim srednjim školama, van svog mesta stalnog boravka. Dom spada u kategoriju visokog kapaciteta, jedan je od pet najvećih domova u Republici Srbiji i najveći je dom u Vojvodini, maksimalnog kapaciteta 428 učenika (194 devojčica i 234 dečaka).

U ovom domu je, kao portir, 35 godina radio Čika Mile. Pošto je stekao uslove za penziju, zaposleni u domu i učenici su rešili da mu se zahvale i da ga isprate najbolje što mogu. Prenosimo tekst i fotografije sa Fejzbuk stranice DUSŠ „Brankovo kolo“.


Da podelimo sa vama jednu lepu priču.

Naš portir, čika Mile je stekao uslove da ode u penziju, a u našem domu je radio 35 godina. Najveća želja mu je bila da priušti sebi skroman auto.

Tu nastupaju njegove kolege portiri, a pridružuje im se ceo kolektiv u nameri da Miletu svi zajedno kupimo auto. Sve u tajnosti, auto je kupljen i to Golf 2.

Zaposleni su zajedno sa učenicima auto doterali, ispolirali, ukrasili i sve je bilo spremno za iznenađenje.

U kutiji punoj bombona krio se ključ od auta koji je uručen i uz sreću i suze ispratili smo našeg čika Mileta u penziju.