Početna Magazin Godine Čika-Miletov odlazak u penziju

Čika-Miletov odlazak u penziju

Čika-Miletov odlazak u penziju

Dom učenika srednjih škola „Brankovo kolo“ u Novom Sadu pokazao je kako se ceni čovek koji je svoj radni vek proveo u ovoj ustanovi. Zaposleni i učenici ovog doma rešili su da mu se zahavle za njegov rad i da ga u penziju isprate najbolje što mogu.

Dom učenika srednjih škola „Brankovo kolo“ je republička ustanova za smeštaj učenika koji se školuju u novosadskim srednjim školama, van svog mesta stalnog boravka. Dom spada u kategoriju visokog kapaciteta, jedan je od pet najvećih domova u Republici Srbiji i najveći je dom u Vojvodini, maksimalnog kapaciteta 428 učenika (194 devojčica i 234 dečaka).

U ovom domu je, kao portir, 35 godina radio Čika Mile. Pošto je stekao uslove za penziju, zaposleni u domu i učenici su rešili da mu se zahvale i da ga isprate najbolje što mogu. Prenosimo tekst i fotografije sa Fejzbuk stranice DUSŠ „Brankovo kolo“.


Da podelimo sa vama jednu lepu priču.

Naš portir, čika Mile je stekao uslove da ode u penziju, a u našem domu je radio 35 godina. Najveća želja mu je bila da priušti sebi skroman auto.

Tu nastupaju njegove kolege portiri, a pridružuje im se ceo kolektiv u nameri da Miletu svi zajedno kupimo auto. Sve u tajnosti, auto je kupljen i to Golf 2.

Zaposleni su zajedno sa učenicima auto doterali, ispolirali, ukrasili i sve je bilo spremno za iznenađenje.

U kutiji punoj bombona krio se ključ od auta koji je uručen i uz sreću i suze ispratili smo našeg čika Mileta u penziju.