Početna Vesti 2. sajam za penzionere u Novom Sadu

2. sajam za penzionere u Novom Sadu

2. sajam za penzionere u Novom Sadu

Drugi sajam za penzionere održaće se 26. i 27. maja u Auli Novosadskog sajma. Ulaz na Sajam je besplatan.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Naredna dva dana, od 10 – 18 časova, posetioci će uživati u raznovrsnom programu na bini gde će se neprestano smenjivati horovi, folklorna društva, pozorišne predstave, literarne sekcije, zatim brojna predavanja o zdravlju i aktivnostima u trećem dobu.

U okviru štandova izlagača, pored brojnih medicinskih, farmakoloških, prehrambenih i drugih proizvoda namenjenih starijima, biće organizovane i aktivnosti, kao i brojne kreativne radionice za posetioce.

U toku oba dana sajma, najstariji sugrađani će besplatno moći da provere vid i konsultuju se sa oftalmologom. Organizovano je i merenje pritika i šećera u krvi.

Penzioneri će u okviru štanda Republičkog i Pokrajinskog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje moći da dobiju informacije o pravima iz te oblasti. Moći će da saznaju sve o izdavanju PIN koda i listinga uz mogućnost uvida u podatke matične evidencije, a biće im prezentovani i elektronski servisi poput e-zahteva, elektronske predaje prijave M-4, kretanja predmeta…

Specijalan program i iznenađenja pripremilo je Udruženje penzionera grada Novog Sada.

Cilj ove manifestacije je da penzioneri kvalitetno provedu slobodno vreme, da se zabave i druže, učestvuju u raznim radionicama, koncertima, nagradnim igrama, kao i da na jednom mestu provere svoje zdravstveno stanje i vide i probaju proizvode i usluge namenjene isključivo njima.

Prijatelj manifestacije drugog Sajma za penzionere je JP „Pošta Srbije“, a da sve izgleda tako lepo i organizovano pomogao je i generalni sponzor Atomska banja.