Ekonomija Magazin Godine Srbija Svet Zdravlje

Bugarska: Banje i zubarski turizam za milione starijih Evropljana

U sledećih 10 godina, banje i rehabilitacioni centri u Bugarskoj ugostiće između tri i pet miliona starijih evropskih turista, najavio je Dimitar Blagov iz klastera Zdravstvenog turizma.

Blagov je nacionalni bugarski radio izjavio da su pregovori već održani, i da očekuje da će o ovoj inicijativi biti daljih razgovora.

Dodao je da je dobra ideja i privlačenje starijih Evropljana da žive u Bugarskoj.

U međuvremenu, načelnica inicijative “Bugarska vas očekuje”, Vesela Colova, rekla je da je takozvani “zubarski turizam” sve popularniji u Bugarskoj.

Prema njenim rečima, bugarski zubari su dobro obrazovani i obučeni, a cene usluga stomatologa su “veoma konkurentne”, prenosi bugarska novinska agencija Novinite.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija