Brnabić: Prodaja imovine Fonda PIO u skladu sa zakonom

Ana Brnabić, predsednica Vlade Srbije izjavila je da je Fond PIO sada finansijski održiv. Naglasila je da se sve u vezi sa Fondom, kao i prodaja njegove imovine, radi u skladu sa zakonom.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Premijerka Ana Brnabić je posle konferencije „Talenti na okupu 5.0“ u organizaciji programa „Tačka povratka“ odgovarala na pitanja novinara. Jedno od pitanja bilo je i po kom osnovu država prodaje imovinu Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (Fonda PIO) ispod tržišne cene. Brnabić je rekla da je upitno šta to znači ispod tržišne cene. Ona je uverena da se sve što se radi po tom pitanju i radi u skladu sa zakonom.

„Pitanje šta je za vas tržišna cena, ona koju bi vi voleli da bude, a i mi bismo voleli da bude što bolja ili ono što na tržištu možete da dobijete. Verujem da se imovina PIO fonda prodaje po zakonu. Ako imate drugačije informacije, molim vas pokrenite procedure, ako imate osnovanu sumnju da se radi nešto suprotno zakonu“, rekla je premijerka, prema pisanju Insajdera.

Politika je prenela da je Ana Brnabić u vezi sa ovim izjavila sledeće:

„Što se tiče PIO fonda, punjenje PIO fonda je od doprinosa. U tom smislu, PIO fond danas u odnosu na nekada je ozbiljna institucija. Što se tiče toga da se imovina prodaje ispod tržišne vrednosti… Ne znam kako bi bilo ko mogao da prodaje nešto a da nije u skladu sa zakonom. To što radimo je u skladu sa zakonom, ali se vama ne sviđa zakon. Možete da pokrenete inicijativu da se pokrene zakon.“

Premijerka Ana Brnabić je naglasila da su za Fond PIO ranije dotirana ukupna sredstva, kada je zaposlenost bila 29,5 odsto, ali da je poslednjih godina PIO postao održiv.