Magazin Godine Svet Tehnologija i obrazovanje

Britanski penzioneri na internetu više od mlađih

Još 2008. godine u Velikoj Britaniji prosečan penzioner provodio je šest sati nedeljno na internetu.

Iako tada čak polovina stanovnika od preko 50 godina nije koristila računar, korisnici interneta stariji od 65 godina provodili su 50% više vremena na mreži nego mlađe generacije – 90 u odnosu na 60 minuta dnevno koliko je tada bio prosek u Britaniji.
Ovo je jasno pokazalo koliki značaj za starije građane ima pristup internetu. Naravno, susreti i živa reč ne mogu biti zamenjeni, ali, za mnoge Internet predstavlja jednostavno i brzo rešenje za bolji kvalitet života.
Nažalost, od tada je stasalo još pet generacija penzionera a za njih još uvek nije dovoljno urađeno na ovom polju. Industrija informacionih tehnologija (IT), proizvođači računara i mobilnih uređaja, dizajneri i urednici sajtova, kao da još uvek ne prepoznaju očigledan potencijal za razvoj u ovom smeru.

About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija