Magazin Godine Srbija

Bocke: Pola veka bez tekuće vode i kanalizacije

Stanovnici naselja Bocke u Sremskoj Kamenici snimaju film o svojoj priči – pola veka nemaju gradsku vodu i kanalizaciju uprkos brojnim pokušajima da im gradska vlast reši ovaj problem, piše 24 sata.

– Ideja nam je da film pošaljemo građanima Evropske unije kako bi videli u kakvim uslovima živimo, u prvoj gradskoj zoni, u legalnom naselju – kaže Nenad Ćirković iz Bocki.

Oko 3.000 građana kupuje vodu ili koristi bunare koje su sami iskopali, a koji se svakodnevno zagađuju otpadnim vodama iz septičkih jama. Mesečni troškovi za kupovnu vodu dostižu i 4.000 po domaćinstvu.

U preduzeću “Vodovod i kanalizacija” kažu kako je preduzeće “AD Vojvodinaprojekt” zaduženo za izradu tehničke dokumentacije i da će do kraja juna završiti idejni projekat fekalne kanalizacije naselja Bocke. Gradonačelnik Miloš Vučević posetio je nedavno Bocke i naglasio da će gradska vlast ovaj kompleksan problem rešiti za vreme ovog mandata.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija