Početna Magazin Godine Bitef Polifonija: Predstava – Starost

Bitef Polifonija: Predstava – Starost

U programu Bitef Polifonije, 25. septembra 2014. godine u 17:00 časova, u Cirkuskom šatoru na platou ispred Muzeja savremene umetnosti biće održana predstava „Starost“…

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!
U okviru 48. Bitefa koji se pod imenom „Prošlost je sada“ održava od 20. do 30. septembra 2014. godine, održava se i 15. Bitef Polifonija, od 21. do 29. septembra 2014. godine, sa krilaticom „Na posao, moja misli!“.

U programu Polifonije, u četvrtak 25. septembra u 17:00 časova, u Cirkuskom šatoru na platou ispred Muzeja savremene umetnosti na Novom Beogradu, biće održana predstava „Starost“, projekta Cirkobalkana (Cirkorama, Zagreb, Hrvatska; Cirkusfera, Beograd, Srbija; Le Cirk’Oblique, Carcassonne, Francuska):

– Sama u svom svetu, svetu sećanja, ludila, halucinacije i ponekog nepoželjno-poželjnog gosta, jedna starica proživljava mladost, srećne trenutke, kao i velike tragedije iz svoga života. Kako se ona sa time nosi, pokušaće da prikaže šest umetnika iz tri cirkuske kompanije.

– Za kreaciju scena korišćene su klovnovske improvizacije u kombinaciji sa cirkuskim tehnikama, pomoću kojih se prikazuje tragikomičnost staričine situacije pred kraj njenog života.

– Dublje u njen svet uvlače nas elementi cirkuskih tehnika (akrobacije u vazduhu, manipulacija objektima, magija…) i rekvizite koje se primarno koriste u predstavi. To su stvari iz svakodnevnog života, stvari koje danas prihvatamo zdravo za gotovo, a koje će jednoga dana u nama možda probuditi sećanja od kojih bežimo ili nas možda podstaći da ponovo proživimo najemotivnije trenutke našeg života.

  • Kreirali i izvode: Arnaud Essertel, Domagoj Šoić, Jadranka Žinić Mijatović, Marie Mercadal, Milan Manić
  • Dizajn svetla i zvuka: Julie Lesas
  • Pogled spolja: Ivana Koraksić i Nikola Mijatović
  • Scenografija: Hristina Šormaz
  • Kostimi: H&Z
  • Trajanje: 120 minuta (uključujući i dijalog sa autorima predstave)
  • Reprize predstave: 26. i 27. septembar, 20.00