Početna Magazin Godine Besplatno kulturno leto u Beogradu

Besplatno kulturno leto u Beogradu

Penzin prenosi na kojim kulturnim događajima je slobodan ulaz u Beogradu. Novac više nije problem, ne tražite izgovore…

Beograd je nekada pratio kulturna dešavanja i davao zamajac umetnosti u ovom delu sveta, a Beograđani su nastojali da sve to isprate. Onda su došla vremena kada je novac, odnosno njegov nedostatak, počeo da nas sapliće i da nas umanjuje.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Iako su vremena bolja, iako se kultura vratila u Beograd, mnogi Beograđani su se odvikli od odlaska na kulturne manifestacije. Podivljali. Tanjug piše, Penzin prenosi na kojim kulturnim događajima je slobodan ulaz u Beogradu.

  • Dies organorum – 14. međunarodni festival orgulja, od 25. juna do 2. jula, u Katedrali Blažene Device Marije na Neimaru i Crkvi Sv. Antuna na Crvenom krstu
  • Večeri na Kosančiću, otvorene su 20. juna, a održavaće se tokom jula i avgusta, na prostoru gde je nekada bila Narodna biblioteka Srbije na Kosančićevom vencu (Program Večeri na sajtu Narodne biblioteke Srbije)
  • Radionice kaligrafije i monotipije tokom jula u Centru za likovno obrazovanje Šumatovačka. Voditeljke radionice su likovne umetnice Maša Milenković i Jelena Damnjanović
  • Festival o ljudskim pravima Human district jeste manifestacija koju čine filmski, medijski i muzički program, kao i forum o ljudskim pravima. Filmovi su počeli da se prikazuju 20. juna, a biće prikazivani do 25. juna i to na lokacijama: Beton hala, Simpo parkiralište kod Beogradske autobuske stnice, na Kalemegdanu i parku Palas (Filmski program Human distict festivala)
  • Kalemegdanski kulturni krugovi održavaće se do 1. novembra u Umetničkom paviljonu Cvijeta Zuzorić i ispred njega. Organizuje ih Udruženje likovnih umetnika Srbije u saradnji sa JP Kalemegdanska tvrđava. Pod sloganom „Širimo kulturu zajedno ovog leta“ okuplja se „najkreativniji deo Beograda“. Koncerti, kamerne pozorišne predstave, video projekcije, likovne kolonije (Program Kalemegdanskih kulturnih krugova)
  • Filmstreet, letnji filmski festival, otvoren je sredinom juna i trajaće celo leto. Širom Beograda, na zanimljivim lokacijama, raznovrstan izbor filmova (Program na Fejzbuk strani festivala Filmstreet)
  • Keyboard Days – novi muzički festival posvećen muzici za instrumente sa dirkama. Festival je pokrenuo renomirani LP Duo sa željom da se široj publici prezentuju internacionalni kompozitori i izvođači. Koncerti će se održati u UK Parobrod i Zadužbini I.M. Kolraca

Sada kada ste informisani, nemate više mogućnost izgovora.