Magazin Godine Srbija Zdravlje

Beograd, Skoplje i Slavonski Brod najzagađeniji u Evropi

U petak, 8. januara 2016. godine, Beograd je bio treći najzagađeniji grad u Evropi, “kaskajući” i po ovom kriterijumu za dva grada iz regiona. Šta bi se tek desilo da postoje neke fabrike i industrija?

Prema podacima koje u realnom vremenu objavljuje kineska kompanija Akicn stanovnici Slavonskog Broda udisali su najzagađeniji vazduh u celoj Evropi.

Tog dana u Slavonskom Brodu zbog zagađenja koje širi rafinerija iz susednom Bosanskom Brodu izmereni indeks iznosio je 261, a drugi grad na popisu najzagađenijih u Evropi toga je dana bilo Skoplje – sa indeksom 223.

Treća je bila merna stanica u Beogradu sa indeksom 182.

Ova kompanija sarađuje sa 68 država širom sveta kako bi napravila mapu zagađenja vazduha, a podaci se prikupljaju u realnom vremenu sa 8028 mernih stanica.

U Evropskoj uniji od zagađenog vazduha svake godine umre 350 hiljada ljudi.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija