Magazin Godine Srbija Život i godine

Beograd: Savski polumaraton otvaraju bake i deke sa unucima

8. Savski polumaraton počinje u utorak 11. novembra 2014. godine u 11 sati na Novom Beogradu, u bloku 70, a otvoriće ga bake i deke sa unucima – Hodanjem do zdravlja…

U Beogradu, na Savskom nasipu kod novobeogradskih blokova, 11. novembra 2014. godine biće održan polumaraton za veterane, a u okviru njega i rekreativna aktivnost “Hodanjem do zdravlja” koju će otvoriti bake i deke sa svojim unucima.

Osmi Savski polumaraton (21,1 kilometar), ujedno i Otvoreno prvenstvo Srbije za veterane, počeće u utorak u 11 sati na Novom Beogradu, u bloku 70 (savski nasip), saopštili su organizatori Dnevni centri i klubovi za starije (DCK) i Savez atletskih veterana Srbije.

U trci učestvuju pored seniora i veterana i studenti, a ove godine Savski polumaraton je posvećen zaključenju primirja i završetku Prvog svetskog rata.

U okviru manifestacije biće organizovana i rekreativna aktivnost “Hodanjem do zdravlja” na dva kilometara u kojoj će učestvovati članovi beogradskih klubova za starije.

Tu akciju otvoriće bake i deke sa svojim unucima, tako što će zajedno preći prvih 100 metara, a onda će krenuti i svi drugi učesnici.

Za najuspešnije trkače pripremljene su medalje i pehari po uzrasnim kategorijama, javlja Beta a prenosi Blic.

 


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija