Beograd: Pomoć najstarijima u vreme vanrednog stanja

Grad Beograd će preduzeti mere kako bi se pružila pomoć najstarijima u vreme vanrednog stanja koje je proglašeno zbog koronavirusa.

Darko Glavaš, gradski sekretar za vanredne situacije rekao je da Grad Beograd planira niz mera pomoći najstarijim sugrađanima koji su najugroženiji koronavirusom.

Beograd – pomoć nastarijima u vreme vanrednog stanja

Onim starijim Beograđanima koji žive sami, gradski i opštinski krizni štabovi dostavljaće lekove i namirnice.

Pored Kontakt-centra Gradske uprave, i svaka gradska opština ima kol centar koji je otvoren za pozive najstarijih Beograđana. Ovi kol centri biće organozovani tako da se u narednim danima, nedeljama i mesecima stalno održava kontakt sa onima kojima je pomoć potrebna. Cilj je da se najstarijim stanovnicima glavnog grada olakša život u trenutnim okolnostima.

„Važno je da svaka opština ima jedno mesto u koje će se slivati sve informacije kako bi sugrađani dobili ono što im je potrebno za život. U pitanju su, pre svega, namirnice, ali razmišlja se i o drugim merama“, rekao je Glavaš.

Darko Glavaš kaže da je smanjen broj vozila u javnom gradskom prevozu. Ovo je urađeno u skladu sa preporukama Vlade Srbije posle uvođenja vanrednog stanja. Gradski prevoz u Beogradu će, od 17. marta, funkcionisati po subotnjem redu vožnje. Sve linije noćnog gradskog prevoza biće ukinute.

Gradski sekretar za vanredne situacije napominje da su zatvoreni sportski objekti, kulturne ustanove, centri za stare…

Doneta je odluka o pojačanoj kontroli svih ugostiteljskih objekata, noćnih klubova i barova. Njihovo radno vreme ograničeno je na period od 8 do 20 časova.

Izvor: Krstarica
FotografijaMarko Nikolajević za Penzin

Podsećamo: