Društvo Magazin Godine Svet

Belgija: Štede od 20-ih, planiraju prevremeno penzionisanje

Belgijanci štede za penzionerske dane i pre 30. godine i nadaju se penzijama od 70 odsto od sadašnje plate

U studiji agencije Ipsos-Ogeo, urađenoj za potrebe penzionog fonda Belgije, navodi se da čak 75 odsto zaposlenih Belgijanaca sa pesimizmom gleda na iznos zagarantovane penzije, ali i na životni standard tokom penzionerskih dana, preneli su belgijski elektronski mediji.

Gotovo 49 odsto Belgijanaca planira da ode u prevremenu penziju, odnosno pre navršenih 65 godina života.

Istraživanje je pokazalo da 65 odsto Flamanaca, 70 odsto Valonaca i 82 odsto stanovnika iz Briselskog regiona smatra da njihova penzija neće biti dovoljna da održe sadašnji životni standard.

Belgijanci počinju da štede za penzionerske dane često i pre 30. godine života. Istraživanje je pokazalo da 67 odsto zaposlenih Belgijanaca ostavlja ušteđevinu za penzionerski život.

Svaki drugi zaposleni Belgijanac smatra da će njegova penzija iznositi 70 odsto od sadašnje plate, piše Tanjug a prenosi B92.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija