Evropa Foto albumi

Barokna palata Cvinger u Drezdenu

Palata Cvinger (Zwinger), centralni je spomenik arhitekture starog centra u Drezdenu koji je porušen u bombardovanju u februaru 1945. godine i obnovljen od kraja 20. veka nakon ujedinjenja Nemačke. 

Palata je građena u baroknom stilu u prvoj polovini 18. veka po projektu arhitekte Popelmana pravougaone osnove sa velikim centralnim dvorištem u sredini.
Oko same palate nalaze se brojne druge važne zgrade u Drezdenu kao što su opera, Drezdenski dvorac, palata Tašenberg, itd.
U sastavu palate smešteno je pet različitih galerija muzeja, kao što je ona sa delima od porcelana ili Galerija starih majstora sa nekoliko stotina umetničkih dela nastalih od 15. do 18. veka.

About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija