Početna Magazin Godine Astrološki pregled za sedmicu od 9. do 15. juna 2014. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 9. do 15. juna 2014. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 9. do 15. juna 2014. godine

Usporavanje i prilagođavanje, zagledanost u sebe tokom prvih par dana sedmice. Tišina. A onda, završetak. Krešendo.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Neptun u Ribama kreće retrogradno u ponedeljak uveče. Svaka planeta u retrogradnom hodu traži od nas da obnovimo gradivo iz predmeta koji ona predaje. Pored Neptuna, na nebu iznad nas, još tri planete su retrogradne: Pluton u Jarcu (transformacija struktura), Saturn u Škorpiji (disciplinovanje emocionalne energije) i, od kraja prošle nedelje, Merkur koji će u svom hodu unazad preći iz Raka, u kome se sada nalazi, u prethodni znak Blizanaca.

Saturn i Pluton u retrogradnom hodu žele da osiguraju našu posvećenost obnovi sebe i društva u kome živimo. Merkur koji mnogo više utiče na svakodnevicu već je doveo do nekih usporavanja i ponavljanja iz svoje sfere (komunikacija, pokret). Ove sedmice on je još uvek u Raku i ponovo prelazi stepene koje je prešao početkom meseca.

Na naš um sada veoma utiču emocionalni i podsvesni obrasci koje dodatno preispitujemo. To što stvari u stvarnom svetu oko nas neće ići onom brzinom kojom bismo mi želeli ili kojom smo planirali da idu, ne znači da je to loše za nas niti da će sve propasti, ako se ne završi odmah, po svaku cenu. Bićemo više okrenuti svom unutrašnjem svetu, zamišljani.

Ove sedmice, reči neće leteti. Međutim, ukoliko ovu energiju iskoristimo da se okrenemo unutrašnjem svetu, smirenim i snažnim, ako ne brzim mislima, možemo dođi do uvida koji bi mogli biti genijalni. Mnoge složene probleme mogli bismo da rešimo na ovaj način. Trebalo bi samo da se pripazimo sumornosti i straha od budućnosti.

Merkur retrogradni u vodenom znaku blago podržava Neptunov zaokret, a kasno uveče, u ponedeljak, pred samo njegovo menjanje pravca, podršku će mu pružiti i Mesec iz trećeg vodenog znaka – Škorpije.
Neptun u retrogradnom hodu često omogućava bolju prijemčivost ljudi, više smo senzitivni i empatični. Sa ovim aspektima Merkura (komunikacija) i Meseca (osećaji) naglašava se potreba da povežemo levu i desnu hemisferu mozga, da se posvetimo nekim suštinski važnim stvarima koje kao takve najčešće prepoznajemo samo u bajkama, dok jurimo da završimo još samo ovu, za svakodnevicu tako važnu trivijalnost.

Tokom celog juna, Saturn će praviti trigon ka Hironu, ali će egzaktan aspekt biti u petak, 13. juna. Oni, združeni, potpomažu, na ličnom nivou, poboljšanje stanja kod hroničnih oboljenja, možemo da potražimo rešenja za svoje boli i da se lakše suočimo sa svojim nedostacima. Na kolektivnom nivou,  dobar je aspekt za unapređenje brige društva o starijima i osobama sa invaliditetom.

Usporavanje i prilagođavanje, zagledanost u sebe tokom prvih par dana sedmice. Tišina. A onda, završetak. Krešendo. Kao da smo to odavno očekivali i slutili. Možda nas je trajanje nečega samo mučilo.

U petak, naime, pored trigona između Saturna i Hirona, sekstila između Venere i Hirona, imamo i Pun Mesec u Strelcu i opoziciju koju sa Saturnom pravi Venera. Završetak ili čak početak jer jedno bez drugog ne mogu. Šta je u pitanju u vašem životu, često zavisi od vaše vizure koja se, neretko, tokom vremena promeni. Bez obzira da li kraj sedmice doživimo kao početak ili kraj nečega, to će biti nešto što smo prelomili hladne glave iako smo možda dugo spremali sebe za to. Stabilna osnova za budućnost, čist rez kada je u pitanju prošlost.

Subota nosi sa sobom snažne emocije i strasti sa egzaktnim kvadratom između Marsa u Vagi i Plutona u Jarcu. Oni su se već u istom sukobu našli u aprilu, s tim što su tada obojica bila u retrogradnom hodu. Sada je Mars direktan. On je planeta delovanja, dosta mu je bilo razvlačenja. I odnose (Vaga) treba raščistiti. Ponavljaju se teme ovog proleća jer nije lako prelomiti stvari. Kako bi stvari dobile na još više dramatičnosti, Mesec će napraviti konjukciju sa Plutonom, odnosno kvadrat sa Marsom. Groznica – ne samo subotnje večeri, nego i celog vikenda.