Horoskop Magazin Godine

Astrološki pregled za sedmicu od 8. do 14. septembra 2014. godine

Merkur

Ove sedmice inače uglađeni Merkur u Vagi izbačen je iz takta, a njegova želja da izbalansira situaciju i pomiri ljude biva ugrožena burnim emotivnim reakcijama.

Na početku sedmice, u prvim satima utorka, imamo Pun mesec u Ribama. Njemu neposredno prethodi opozicija između Sunca i Hirona (ponedeljak), konjukcija između Meseca i Hirona i zatim trigon Saturna u Škorpiji i Meseca.

Uštap je vreme kada se oseća veći naboj energije usled opozicije Sunca i Meseca. Osećamo snagu i završavamo započeto ili pokazujemo svetu ono što smo postigli. Ako ovaj Uštap označi neki kraj, taj završetak će doneti nemir onima koji insistiraju na objašnjenjima i praktičnim rešenjima stvari, dok će onima koji su uložili osećanja, završeci doneti olakšanje. I jedni i drugi naučiće i sazreće.

Ove sedmice inače uglađeni Merkur u Vagi izbačen je iz takta, a njegova želja da izbalansira situaciju i pomiri ljude biva ugrožena burnim emotivnim reakcijama. Merkur u Vagi u utorak pravi kvadrat sa Plutonom u Jarcu, a u sredu će se u njihov odnos umešati i Mesec prolazeći kroz znak Ovna i praveći labavi T-kvadrat na nebu, figuru koja donosi nemire, ali ima i snagu potrebnu za pokretanje.

A jačinu rečima daće ove sedmice i sekstil kojim će Jupiter iz Lava pozdraviti krilatog Merkura. I taman kada smo pomislili da se situacija smirila, da smo našli potreban balans, Merkur će nenadano početi da se preispituje i otići će u sasvim neočekivanom pravcu – u subotu Hiron iz Riba pravi sa Merkurom inkonjukciju, a Uran u Ovnu stoji nasuprot Merkuru. Tako će Merkur, boraveći u Venerinom znaku Vage, ove sedmice izaći iz svojih uobičajenih okvira.

Na to je podstaknuta i Venera koja pak boravi u Merkurovom znaku Device. Njenu sklonost da traži uživanje u analiziranju odnosa do najsitnijih detalja, u sredu će zamagliti opozicijom Neptun svojim uzburkavanjima u znaku Riba. Kada bude isplivala iz neptunovske magle okeana u Ribama, pozdraviće je trigonom Pluton na svom retrogradnom hodu kroz znak Jarca. Venera u Devici može biti prilično stidljiva i nesigurna, pa joj je podrška apsolutno potrebna.

Tokom boravka u prvoj polovini znaka Bika – u petak, Mesec sa ove dve planete pravi labavi zemljani veliki trigon. Ova figura nam daje izvestan osećaj sigurnosti. Nakon burnog leta i ove zbunjenosti finog Merkura u Vagi, malo stabilnosti, makar kao osećaj, dobro će nam doći. A tu stabilnost nam nudi i sekstil između Sunca u Devici i Saturna u Škorpiji koji je tačan u četvrtak.

Kao što tokom većeg dela septembra i cele ove sedmice Merkur i Venera razmenjuju sedišta (Merkur je u Venerinom, a Venera u Merkurovom znaku), već dugi period to isto čine Saturn i Pluton (Saturn je u Škorpiji – Plutonovom znaku, a Pluton u Jarcu – Saturnovom znaku). Na taj način planete podupiru ponašanje planete koja gostuje u njihovom znaku. Saturn i Pluton, podupirući delovanje onog drugog, ove sedmice daju podršku i našim ličnim stremljenjima. U našim lutanjima, tradicija i koreni nam daju uporište da nas vetrovi ne oduvaju.

A lutanjima će doprineti i Mars – planeta akcije, kada u nedelju iz Škorpije pređe u Strelca – znak večitih lutalica. 


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija