Početna Magazin Godine Astrološki pregled za sedmicu od 8. do 14. septembra 2014. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 8. do 14. septembra 2014. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 8. do 14. septembra 2014. godine

Ove sedmice inače uglađeni Merkur u Vagi izbačen je iz takta, a njegova želja da izbalansira situaciju i pomiri ljude biva ugrožena burnim emotivnim reakcijama.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Na početku sedmice, u prvim satima utorka, imamo Pun mesec u Ribama. Njemu neposredno prethodi opozicija između Sunca i Hirona (ponedeljak), konjukcija između Meseca i Hirona i zatim trigon Saturna u Škorpiji i Meseca.

Uštap je vreme kada se oseća veći naboj energije usled opozicije Sunca i Meseca. Osećamo snagu i završavamo započeto ili pokazujemo svetu ono što smo postigli. Ako ovaj Uštap označi neki kraj, taj završetak će doneti nemir onima koji insistiraju na objašnjenjima i praktičnim rešenjima stvari, dok će onima koji su uložili osećanja, završeci doneti olakšanje. I jedni i drugi naučiće i sazreće.

Ove sedmice inače uglađeni Merkur u Vagi izbačen je iz takta, a njegova želja da izbalansira situaciju i pomiri ljude biva ugrožena burnim emotivnim reakcijama. Merkur u Vagi u utorak pravi kvadrat sa Plutonom u Jarcu, a u sredu će se u njihov odnos umešati i Mesec prolazeći kroz znak Ovna i praveći labavi T-kvadrat na nebu, figuru koja donosi nemire, ali ima i snagu potrebnu za pokretanje.

A jačinu rečima daće ove sedmice i sekstil kojim će Jupiter iz Lava pozdraviti krilatog Merkura. I taman kada smo pomislili da se situacija smirila, da smo našli potreban balans, Merkur će nenadano početi da se preispituje i otići će u sasvim neočekivanom pravcu – u subotu Hiron iz Riba pravi sa Merkurom inkonjukciju, a Uran u Ovnu stoji nasuprot Merkuru. Tako će Merkur, boraveći u Venerinom znaku Vage, ove sedmice izaći iz svojih uobičajenih okvira.

Na to je podstaknuta i Venera koja pak boravi u Merkurovom znaku Device. Njenu sklonost da traži uživanje u analiziranju odnosa do najsitnijih detalja, u sredu će zamagliti opozicijom Neptun svojim uzburkavanjima u znaku Riba. Kada bude isplivala iz neptunovske magle okeana u Ribama, pozdraviće je trigonom Pluton na svom retrogradnom hodu kroz znak Jarca. Venera u Devici može biti prilično stidljiva i nesigurna, pa joj je podrška apsolutno potrebna.

Tokom boravka u prvoj polovini znaka Bika – u petak, Mesec sa ove dve planete pravi labavi zemljani veliki trigon. Ova figura nam daje izvestan osećaj sigurnosti. Nakon burnog leta i ove zbunjenosti finog Merkura u Vagi, malo stabilnosti, makar kao osećaj, dobro će nam doći. A tu stabilnost nam nudi i sekstil između Sunca u Devici i Saturna u Škorpiji koji je tačan u četvrtak.

Kao što tokom većeg dela septembra i cele ove sedmice Merkur i Venera razmenjuju sedišta (Merkur je u Venerinom, a Venera u Merkurovom znaku), već dugi period to isto čine Saturn i Pluton (Saturn je u Škorpiji – Plutonovom znaku, a Pluton u Jarcu – Saturnovom znaku). Na taj način planete podupiru ponašanje planete koja gostuje u njihovom znaku. Saturn i Pluton, podupirući delovanje onog drugog, ove sedmice daju podršku i našim ličnim stremljenjima. U našim lutanjima, tradicija i koreni nam daju uporište da nas vetrovi ne oduvaju.

A lutanjima će doprineti i Mars – planeta akcije, kada u nedelju iz Škorpije pređe u Strelca – znak večitih lutalica.