Početna Magazin Godine Horoskop za ponedeljak, 8. septembar 2014.

Horoskop za ponedeljak, 8. septembar 2014.

Horoskop za ponedeljak, 8. septembar 2014.

Kada znate kuda idete i radujete se destinaciji, nijedan korak nije težak. Ovaj dan je idealan za osvešćivanje sopstvenog cilja.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Jutro počinje setom, ozlojeđenošću ili željom da ugodimo sebi kada drugi neće. Ovo može biti rezultat događaja koji su se odvijali tokom prethodnih par dana ili ničim izazvana bujica sećanja i emocija vezanih za neke davnoprošle priče. Nemojte prenositi na druge svoj bol. Nemojte druge kriviti. Sačekajte, verovatno je situacija bolja nego što je vi trenutno doživljavate.

Ako rešite da ugađate sebi, nemojte preterivati. Život neće biti ni lakši ni lepši kada se npr. prejedete ili ispraznite novčanik prilikom kupovine. A opasnost da kupite nešto za šta ćete se sutra pitati: „Šta mi bi?!“, postoji ne samo zbog toga što će mnogi imati potrebu da se uteše ugađajući sebi, već i zato što bi prepodne moglo da donese pomalo iskrivljenu sliku stvarnosti. A ponekad se i mozak umori od loših stvari, pa „iskrivljenost“ naginje ka lepom, a ne ružnom.

Kako bude odmicao, ponedeljak će doneti otrežnjenje koje nekima sa sobom nosi i spoznaju stvarnosti koja boli. Nemojte se odmah okretati ka drugima i pitati se ko bi to u ponedeljak mogao da vas povredi. Velika je verovatnoća da sami sebe kidamo rastržući se između svakodnevnih obaveza, a osećajući u sebi težnju ka širinama. Potrebu za vazduhom.

Svaki čovek ima obaveze, zadatke koje treba da ispuni u određenom trenutku. Obaveze ne bi trebalo da budu mučne. A mučne obaveze su jedan od glavnih problema savremenog čoveka. U čemu leži taj problem? Ne u samoj obavezi, već u cilju ka kome idemo ispunjavajući je. Ako kopate u potrazi za blagom, nećete biti nesrećni zbog činjenice da držite lopatu u ruci.

Savremeni čovek ne zna šta je tačno njegov cilj, kuda je krenuo. Zato u nekom momentu života oseti pritisak obaveza, često ne može da ih izdrži i puca. „Pucanje“ može biti putem bolesti ili putem napuštanja određenih aspekata svoje svakodnevice (raskidanje veza, lošeg učinka na poslu i sl).

Umesto da dozvolimo da nam svakodnevica eksplodira svojim besmislom u lice, trebalo bi da pokušamo da shvatimo šta je naš cilj u životu. Kada znate kuda idete i radujete se destinaciji, nijedan korak nije težak. Ovaj dan je idealan za osvešćivanje sopstvenog cilja.