Početna Magazin Godine Astrološki pregled za sedmicu od 30. juna do 6. jula 2014. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 30. juna do 6. jula 2014. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 30. juna do 6. jula 2014. godine

Uprošćeno rečeno, imaćemo sedmicu obeleženu promenom načina razmišljanja, sukob dve volje, lične i kolektivne moći, a sve će to pratiti promenljive, ali često snažne emocije

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Ovu sedmicu će obeležiti Merkurova promena hoda iz retrogradnog u direktni, opozicija Sunca i retrogradnog Plutona i interesantna umešanost Meseca u sva nedeljna dešavanja. On će, naime, prelazeći deo Zodijaka od Lava do Škorpije, raspirivati strasti i nuditi izlaz, kako kome i kako u kojoj prilici.

Uprošćeno rečeno, imaćemo sedmicu obeleženu promenom načina razmišljanja, sukob dve volje, lične i kolektivne moći, a sve će to pratiti promenljive, ali često snažne emocije. Čisto da se zna da vrelo toplo leto počinje, čak iako temperature vazduha to još ne budu pokazivale.

Iako se energija Venere i Neptuna združena tokom nedelje 29. još uvek oseća, na samom početku ponedeljka, Mesec se meša u tu priču da bi naglasio potrebu za nalaženjem srednjeg puta između ličnog i kolektivnog, između brige o sebi i brige o drugima.

Kao da je rešio da nas svakog ponedeljka upozori na naše obaveze, Mesec i ovog, kao i prethodnog pravi izazovan aspekt sa Saturnom u Škorpiji.

Krajem ponedeljka, rešio je da učestvuje u konfiguraciji jod, popularno nazvanoj i Božji prst. Mesec u Lavu i Mars u Vagi obrazuju sekstil, a obojica su u inkonjukciji sa Hironom u Ribama. Snaga emocija i/ili emotivni naboj mogli bi biti pozitivno upotrebljeni ukoliko usaglasimo potrebu za sopstvenim sjajem i priznavanjem naših emocija sa jedne i potrebu da se pomogne ljudima oko nas i žrtvuje za njih, sa druge strane. Takođe je potrebno naći srednji put između ličnog napretka u okviru društva i korišćenja svojih znanja i veština da se pomogne drugima. U tim i sličnim stvarima bi mogla da nam pomogne pozitivna emotivna energija.

U utorak Merkur kreće direktnim hodom. On je već ušao u znak Raka kada je rešio da se vrati u Blizance da utvrdi nešto. I evo ga sad, nešto pre 15h, ponovo kreće napred. Aspekt koji u tom trenutku pravi jeste sekstil sa Mesecem u Lavu. Mesec je i ovde rešio da se umeša i da nam poruči da će osnovne ljudske potrebe i osećanja biti važne u komunikaciji ovog leta. Merkur je takođe u trigonu sa Severnim mesečevim čvorom u Vagi. Moraćemo ovog leta da pravimo izbalansirane odluke i da pregovaramo.

U sredu je Mesec u Devici i, u skladu sa tim znakom, vredno učestvuje u događajima tokom dana. Prvo se, sredinom dana, sukobljava sa Neptunom retrogradnim u Ribama, da bi uveče rešio da zategne odnose sa Venerom u Blizancima i na kraju, na samoj razmeđi dva dana, pravi trigon sa Plutonom u Jarcu.

Četvrtak kao da nam šalje znake da je potrebno pozabaviti se sitnicama i fino naštelovati ono što trenutno funkcioniše jer nas čekaju dva burna dana.

U petak, jutro nam daje blagu podršku u vidu sekstila između Jupitera u Raku i Meseca u Devici. A svaka podrška je potrebna jer je danas u minut tačan aspekt koji osećamo da se gradi već nekoliko dana – zvezda oko koje se vrti naša planeta nalazi se u opoziciji sa majušnom planetom (za koju se tvrdi da i nije planeta) koja, iako majušna, utiče na mnoga globalna dešavanja, te je mi, posredno osećamo kao neku fatalnu silu protiv koje se malo toga može.

Sunce jednom godišnje, neminovno, na svom putu po Zodijaku, dođe nasuprot Plutonu. To, dakle, nije događaj koji se dešava retko, ali ove godine ta opozicija ima posebnu težinu jer aktivira razlabavljen krst koji je u aprilu bio na nebu.

I sada su, kao i tada, bile umešane dve generacijske planete koje se sukobljavaju već par godina i koje će u sukobu ostati do 2015. godine – Uran i Pluton. Silini ovog proleća doprineo je Mars iz Vage, a on i sada učestvuje u priči. Jedino je u aprilu četvrta strana bio Jupiter, a sada je njegovo mesto zauzelo Sunce.

Takođe, za razliku od aprila, ovaj veliki krst, kako se naziva ta konfiguracija na nebu, jeste razlabavljen, ali kardinalna energija je u pitanju – jaka i prodorna, i ona ne može proći neopaženo (u ovoj konfiguraciji učestvuju četiri planete koje se trenutno nalaze u kardinalnim znacima: Ovnu, Raku, Vagi i Jarcu).

U subotu ne samo što se oseća energija prethodnog dana, nego je Mesec dodatno raspiruje: prvo pravi kvadrat sa Plutonom, pa kvadrat sa Suncem i na kraju, uveče, opoziciju sa Uranom. Ali učestvuje i u maloj, ali značajnoj ženskoj priči, praveći sekstil sa Lilit u Lavu i trigon sa Venerom u Bliznacima.

Nedelju će upravo Mesec i završiti. Čisto da pokaže da je sfera kojom on vlada važna i kada je u pitanju intelektualno – pravi trigon sa Merkurom i, kasnije, kvadrat sa Jupiterom.