Početna Magazin Godine Astrološki pregled za sedmicu od 23. do 29. juna 2014. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 23. do 29. juna 2014. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 23. do 29. juna 2014. godine

Sedmica sa puno energije. A glava u oblacima i pogled uprt u daljinu. Može li se, uz pomoć malo mudrosti, ovo iskoristiti za sjajan početak?

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

U ponedeljak se već oseća opozicija koju grade Mars i Uran. Udariće nas u sredu, ali sa Uranom se ionako nikada ne zna. Možda teskoba prvog dana u sedmici bude ta koja će dovesti do pucanja. A sredinom ponedeljka Mesec iz Bika pravi opoziciju sa Saturnom u Škorpiji. Mesec i Saturn su vezani za prošlost, za korene, za tradiciju. Svaki ima svoj način delovanja u tim oblastima, a u ponedeljak su ti načini sukobljeni. Potrebe i dužnosti – možda njih treba usaglasiti?

Venera u ponedeljak popodne ulazi u znak Blizanaca gde će ostati do 18. jula. Mesec će je pozdraviti kada u utorak bude ušao u Blizance – podrška opuštenosti. A tu opuštenost kao da želimo da privučemo uprkos okolnostima u kojima se nalazimo i koje su prethodnih meseci zahtevale tako puno od nas.

Kao da ove sedmice tražimo izlaz u komunkaciji. Lične planete: Merkur, Venera i Mars su u vazdušnim znacima, znacima koji simbolišu komunikaciju. Ta komunikacija neće uvek biti laka. Merkur je retrogradan još uvek i biće do samog početka jula. Venera će krajem sedmice imati neke svoje nedoumice, a Mars se u Vagi upravo sredinom ove sedmice žestoko sukobljava sa Uranom. Ali potreba za komunikacijom postoji. Možda je potrebno razrešiti neki sukob, možda je potrebno i sukobiti se – ali sve je to vrsta odnosa sa drugima. Možda nam je jednostavno potrebno da se opustimo, nađemo sa prijateljima i ispričamo. Pravo vreme za to je utorak kada su Mesec i Venera zajedno na prvom stepenu Blizanaca.

Lilit inkonjukcija Pluton traži od nas da odbranimo sebe od napada, da sačuvamo ponos, ali i da se naš ponos ne ispreči ostvarenju saradnje ili našim sopstvenim potencijalima. I Lav i Jarac imaju potrebu za iskazivanjem sopstvenog autoriteta. I Lilit i Pluton stvaraju iz ničega nešto. Inkonjukcija traži da se izvrši prilagođavanje i eventualna promena pravca. Ako nađemo dobru meru, moći ćemo da stvorimo nešto što će svim stranama obezbediti dobar status. U suprotnom moglo bi doći do sukoba, iznednadnog pucanja.

Sreda donosi sa sobom egzaktnu opoziciju Marsa i Urana. Nešto što smo ove godine već doživeli 23. aprila samo što je Mars tad bio retrogradan, a bio je u punoj snazi i kvadrat između Urana i Plutona. Mars je sada direktan što znači da bi prasak mogao biti samo jači. Uran je u znaku Marsa – Ovnu, a i Marsova pozicija, iako je u finoj, diplomatskoj Vagi, puna je poleta. Jer Vaga je kardinalan znak, baš kao i Ovan. Mnogo je ovde energije. Ona ne mora biti samo neprijateljska. Njome se može i preokrenuti nešto, napraviti prvi, hrabri korak u novo i nepoznato. Mars opozicija Uran plus Merkur u hodu unazad – trebalo bi izbegavati putovanja, a mogu se očekivati problemi sa elektrikom.

Uveče će Mesec u Blizancima olakšati stvari trigonom ka Marsu i sekstilom ka Uranu. Izlaz jeste i gledanje na stvari sa vedrije strane. Razmisliti o tuđim osećanjima i potrebama i izraziti svoje. Ili se jednostavno osmehnuti novim mogućnostima koje su pred nama i, sa detinjim poverenjem u budućnost, krenuti dalje.

Mesec se dan kasnije, u četvrtak, sreće upravo sa vladarem Blizanaca – Merkurom i samo potvrđuje potrebu da ljudi razgovaraju i razreše otvoreno sva pitanja. Merkur u svom retrogradnom hodu preispituje priče i informacije koje smo dobili, ali ih nismo na pravi način shvatili, a trigon sa Severnim mesečevim čvorom u Vagi pokazuje da je ovo dobro vreme da se stvari mirno „isteraju na čistac“. Prošlost ne može biti temelj ako nije raščišćena.

U petak, u 10.09: Mlad mesec u Raku. Svaki Mlađak je prilika za početak, a ovaj ima snagu snova i želje za širinama (zbog upletenog Neptuna), pa bismo mogli energiju Marsa i Urana i narastajuću moć Sunca i Plutona iskoristiti sasvim pozitivno.

Pred sam kraj dana, pred ponoć, prvo Mesec dolazi u opoziciju sa Plutonom dajući emotivni uvod u sukob moćnih koji će se desiti tek u julu. Sukobljavaju li se to naše potrebe za sigurnošću sa ambicijom? Ili, primerenije dobu dana u kome se ovaj aspekt dešava na našim prostorima: sukobljava li se želja da se utvrđena forma rasturi sa težnjom da se ostane zaštićen u postojećem, poznatom stanju?

Ove nedoumice i trvenja uvode nas u subotu i dve figure u kojima učestvuje Mesec i to skoro istovremeno. Ono eksplozivno pražnjenje koje preživesmo sredinom sedmice, sada dobija neku novu dimenziju ili neočekivani izlaz, kraj. Bilo da dobijamo novi uvid ili tek sada osećamo da se nešto menja, drugi obrazac na nebu nam daje šansu da iz svega izvučemo najbolje.

Smirenije nego što bi bilo ko očekivao da se može biti u nastaloj situaciji, možemo da iskoristimo snagu trigona između Saturna u Škorpiji i Hirona u Ribama koje formiraju vodeno trojstvo sa Mesecom u Raku. Ako bi se svakom elementu dodeljivala vrsta pameti, vodenom elementu bi se mogla pripisati iskonska mudrost. A baš nam je to potrebno u ovom momentu. Baš da bismo mudro iskoristili energiju koju nam nude Mars i Uran – za stvaranje novog.

Noć subota na nedelju oslikava spajanje Jupitera (širenje, naglašavanje) i Meseca (majčinstvo) u Raku, znaku rađanja. Sad, ovo nekome može biti upozorenje da pripazi, a nekome podsticaj za aktivnu noć. A možemo pričati i o plodonosnim idejama.

Taman dobar način da se uđe u nedelju koja aktivira Neptuna, pomalo skrajnutog prethodnih sedmica. Sunce iz Raka pravi trigon sa njim, a Venera iz Blizanaca kvadrat. Dobro vreme da se shvati gde se čovek trenutno nalazi i kako ispunjava svoje suštinske potrebe. Dobro vreme za meditaciju i razmišljanje. Može se osećati neka vrsta romantičnog idealizma. Postoji potreba da se tuđe potrebe stave ispred svojih. Sanjarenje je veoma izraženo danas. Ovo bi mogao biti veoma prijatan i čak romantičan dan. Takođe se može manifestovati kao umetničko nadahnuće. Lep način da se završi sedmica.