Početna Magazin Godine Astrološki pregled za sedmicu od 17. do 24. novembra 2014. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 17. do 24. novembra 2014. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 17. do 24. novembra 2014. godine

Do sada je već trebalo da naučimo dosta toga vezanog za temu (teme) koju opisuje Škorpija u našoj natalnoj karti. Jer period od dve godine nije kratak, a Saturn je prilično strog učitelj.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Ove sedmice se nastavlja sa postepenom promenom fiksne energije vode (znak Škorpije) u promenljivu vatrenu energiju (znak Strelca). Sa Škorpionom se ne može naglo završiti. Dugo smo se i nalazlili u tim dubokim, tamnim vodama. Sad smo se sasvim navikli na njih. Treba još neke stvari utvrditi.

Venera je već krajem prethodne sedmice prešla u znak Strelca. Nju će ove sedmice slediti i Sunce. Ono će u subotu, skoro istovremeno kada i Mesec, preći u ovaj vatreni znak. Susret Sunca i Meseca na istom stepenu jednog znaka označava Mlad mesec. U subotu, 22. novembra, u 13.32h, Mlad mesec će biti na prvom stepenu Strelca.

Prvi stepen je Mlađak zauzimao i prethodnog meseca u Škorpiji (kada smo imali i eklipsu), a tako će biti i u decembru, sa Mladim mesecom na prvom stepenu Jarca i prvih meseci 2015. godine. Kao da nam od pomračenja Sunca i Mladog meseca u Škorpiji, nebo nudi mogućnost za pola godine čistih, jasnih početaka.

Pre nego što napravi ovaj prelaz, Sunce će se tokom nedelje pozabaviti osvetljavanjem onih najvažnijih škorpionskih tema na kojima radimo prethodne dve godine. U utorak će se naći na istom stepenu na kome je i Saturn koji u ovom znaku boravi od oktobra 2012. godine.

Do sada je već trebalo da naučimo dosta toga vezanog za temu (teme) koju opisuje Škorpija u našoj natalnoj karti. Jer period od dve godine nije kratak, a Saturn je prilično strog učitelj. Ili smo učili ili smo čučali na kukuruzu (Za one mlađe koje nije imao ko da uputi u istoriju vaspitanja i obrazovanja na ovim prostorima – čučanje na kukuruzu je bila ustaljena praksa kažnjavanja u školama). Dakle, sada smo ili naučeni ili nas mnooogo boli.

Saturn izlazi iz Škorpije 23. decembra ove godine, ali će se, idući retrogradno, od sredine juna do sredine septembra 2015. godine ponovo naći u ovom znaku. Dobri učitelji zahtevaju stalnu obnovu gradiva. Dok gradivo ne bude utkano.

Konjukcija sa Suncem u utorak nudi šansu onima što čuče u ćošku proklinjući kočanjke, da sagledaju svoje greške i pokušaju još jednom da savladaju gradivo. Onima koji su bili marljiviji, nudi se mogućnost da dalje napreduju. Ali trud se zahteva od svih.

Merkur, koji će u Škorpiji ostati do kraje sledeće sedmice, svoj, za sebe dug boravak u ovom znaku, koristi za razgovor sa mnogim nebeskim telima.

U ponedeljak će praviti trigon sa Hironom u Ribama, a inkonjukciju sa Uranom u Ovnu. Oba ova nebeska tela su trenutno u retrogradnom hodu, a i oba aspekta još više okreću škorpionski obojenog Merkura ka unutra – upućuju ga na dijalog sa samim sobom. To neće otupiti njegovu pronicljivost i sposobnost da vidi ispod površine. Naprotiv.

U četvrtak će Mars iz Jarca pružiti podršku Merkuru. Jasno govorimo. A Merkur omogućava ambicioznom Marsu u Jarcu da napreduje. Sasvim je druga priča sa Jupiterom u Lavu. U nedelju će ove dve planete, obe vezane za mentalno na različitim nivoima, da se sukobe. Različiti načini sagledavanja situacije u koliziji. Mogu li postojati dve istine?

U četvrtak će kvadrat između Venere u Strelcu i Neptuna u Ribama da učini da postoje dve paralelne stvarnosti. Naša i tuđa. Ko živi u matriksu?