Početna Magazin Godine Astrološki pregled za sedmicu od 13. do 19. oktobra 2014. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 13. do 19. oktobra 2014. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 13. do 19. oktobra 2014. godine

U znaku Vage ove sedmice vlada gužva. Tu su Sunce, Merkur, Venera, Severni mesečev čvor. Oni će se svi spajati i odvajati periodično.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Od kada je krenuo retrogradnim hodom (prividno kretanje unazad), Merkur se bio pritajio. Malo je bilo dijaloga sa drugim planetama. Ne samo što su nam misli bile okrenute našem unutrašnjem svetu, nego nam je, da bismo ih sabrali, bilo potrebno dosta samoće ili makar malo veća doza mira u toku dana.

Ove sedmice, Merkur koji se sada nalazi u Vagi i prelazi stepene kojima je išao od 17. do 24. septembra, veoma aktivno razmenjuje energiju sa drugim planetama.
Sa Suncem i Venerom će mešati svoju energiju putem konjukcije, a Lilit, Jupiter i Mars će mu pružati podršku sekstilom.

Kada se Sunce i Merkur nađu na istom stepenu, oni ukazuju na bitnu tačku u našim životima. Budući da je sada Merkur retrogradan, ova konjukcija pruža nov uvid u vezu između prošlih i sadašnjih događanja.

Pored Merkura, tokom celog oktobra, Venera će obigravati oko Sunca, prvo u Vagi, nakon toga u Škorpiji. U znaku Vage ove sedmice vlada gužva. Tu su Sunce, Merkur, Venera, Severni mesečev čvor. Oni će se svi spajati i odvajati periodično, mešajući svoju energiju. Naglašena su pitanja vezana za Vagu – odnosi među ljudima i ravnoteža među stvarima.

Biće ponavljanja i, usled toga, dolaziće i do zastoja. Ali bi ovo trebalo da bude, dugoročno gledano bar, pozitivno za sve nas.

Planete koje borave u vatrenim znacima, pružaju podršku ovom fokusiranju energije na uravnoteženju životnih sfera i definisanju veza između ljudi. Ove sedmice će pored planete delovanja – Marsa i planeta mogućnosti – Jupiter pružiti ovim nastojanjima direktnu podršku.

Nema razloga da ne uspemo u razrešavanju, definisanju i, nakon toga, unapređivanju odnosa. Samo ove sedmice ne treba žuriti. Samo polako i fino, u maniru Vage, idemo napred.