Horoskop Magazin Godine

Astrološki pregled za sedmicu od 1. do 7. septembra 2014. godine

Poslednjih dana avgusta, ženska energija (Venera i Lilit) združila je snage u Lavu, dok su se dve “muške” planete (Saturn i Mars) našle na istom stepenu u Škorpiji. Međusobno, ženska i muška energija našle su se u otvorenom sukobu.

Posledice se osećaju i u ponedeljak ili sukobi počinju da izbijaju tek sada, zbog Meseca koji kao katalizator tokom prepodneva prolazi pored Marsa, a onda i stepena Škorpije na kojima pravi kvadrat sa Lilitom i Venerom. Saturn je mudro izašao iz ove priče.

Iz poslednjih dana avgusta oseća se i opozicija između Sunca i Neptuna. Mogući lomovi u nama samima ili sukobi sa drugima, ostavljaju nas paralisanim i zamišljenim. Blagi, ali blagotvoran uticaj Merkura iz Device pomaže da se strasti stišaju ili makar iskoriste konstruktivno.

Merkur u utorak ujutro prelazi iz znaka Device u znak Vage gde će ostati do 27. septembra. Nakon grozničavog razmišljanja o rešavanju svakodnevnih problema prelazimo na razmišljanje o odnosima u društvu. Ukratko, uprošćeno, to bi bila preokupacija Merkura u Vagi.

Dok Merkur podstiče ravnotežu, Mesec nastavlja da uzburkava. Prolazeći kroz znak Strelca Mesec pravi kvadrat prvo sa Suncem u Devici, pa sa Hironom u Ribama, praveći uvertiru za otvoren sukob ova dva nebeska tela sledeće sedmice. Ali isto tako nam daje uvid u moguće srećne obrte krajem septembra kada Jupiter i Uran budu napravili pozitivan aspekt, trigon. Sada Mesec iz trećeg vatrenog znaka – Strelca, trigonom pozdravlja prvo Jupitera u Lavu, pa Urana u Ovnu povezujući blago na taj način ove energije.

U sredu će Mesec iz treće dekade Strelca prvo pozdraviti Lilit, pa zatim i Veneru u Lavu, osnažujući ponovo žensku energiju. Međutim, ovog dana Pluton dobija najveći podsticaj jer će ga iz Device blagotvornim trigonom pozdraviti samo Sunce. Snaga na nebu iznad nas nek se pretoči u snagu u nama da prevladamo sve strahove u sebi i prepreke oko nas. Ako znamo kuda idemo, u sredu tamo možemo i stići ili barem se ka tom cilju uputiti.

I opet Mesec svojim blagim uticajem, prolazeći kroz znak mudrog, strpljivog, ali i izuzetno ambicioznog Jarca, produžava, ojačava i preslikava u naredne dane uticaj velikih nebeskih tela. U četvrtak će se ambicije Vage i Jarca naći u kratkoj koliziji preko kvadrata Merkura u Vagi i Meseca u Jarcu, ali na svom daljem putovanju Mesec podstiče samo dobro u planetama koje dotiče. Neptunu u Ribama pomaže da da oblik snovima, Jupiteru u Lavu da prilagodi svoje težnje kako ne bi zagrizao više nego što može da sažvaće, a Plutonu, kada dođe do njega, daje emociju neophodnu čak i ambiciji ukoliko želi da bude plodna, a da će plodna biti, obećava Sunce iz Device.

U petak se oseća neobičan spoj vatre i zemlje, potreba da se ove dve energije prilagode. To od nas traži inkonjukcija (aspekt prilagođavanja drugom, različitom) između Jupitera u Lavu (vatra) i Plutona u Jarcu (zemlja) i prelaz Venere iz znaka Lava (vatra) u znak Device (zemlja). Venera će u Devici ostati do 29. septembra. Do pred kraj meseca septembra, Merkur i Venera će podržavati jedno drugo razmenom sedišta – jer Merkur je sada u Venerinom znaku – Vagi, dok ona boravi u njegovom – Devici. Lepota detalja.

A Merkur, nakon par dana boravka u Vagi i, kako dolikuje ovom znaku – osmatranja situacije, u subotu dobija jednu od glavnih rola. Pozdravljen je od širokih narodnih masa putem Meseca u Vodoliji i zamoljen da preispita svoje odluke. Ako trenutno, površno gledano, odluke odgovaraju svima, da li su ispravne, pita Neptun iz Riba.

I dok u subotu Mesec iz Vodolije pomaže u pronalaženju pravog puta, u nedelju pomaže utvrđivanje istog. Prvo će upozoriti Saturn u Škorpiji da se ne može graditi samo na osnovu sopstvenih želja, a zatim i Lilit u Lavu da sloboda stvaranja ne služi ničemu ukoliko ne služi ljudima. Dobro je da pomirimo sopstvene ambicije i potrebe ljudi oko nas pred Pun mesec koji nas čeka na početku sledeće sedmice.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija