Početna Magazin Godine Astrološki pregled za sedmicu od 1. do 7. septembra 2014. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 1. do 7. septembra 2014. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 1. do 7. septembra 2014. godine

Poslednjih dana avgusta, ženska energija (Venera i Lilit) združila je snage u Lavu, dok su se dve „muške“ planete (Saturn i Mars) našle na istom stepenu u Škorpiji. Međusobno, ženska i muška energija našle su se u otvorenom sukobu.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Posledice se osećaju i u ponedeljak ili sukobi počinju da izbijaju tek sada, zbog Meseca koji kao katalizator tokom prepodneva prolazi pored Marsa, a onda i stepena Škorpije na kojima pravi kvadrat sa Lilitom i Venerom. Saturn je mudro izašao iz ove priče.

Iz poslednjih dana avgusta oseća se i opozicija između Sunca i Neptuna. Mogući lomovi u nama samima ili sukobi sa drugima, ostavljaju nas paralisanim i zamišljenim. Blagi, ali blagotvoran uticaj Merkura iz Device pomaže da se strasti stišaju ili makar iskoriste konstruktivno.

Merkur u utorak ujutro prelazi iz znaka Device u znak Vage gde će ostati do 27. septembra. Nakon grozničavog razmišljanja o rešavanju svakodnevnih problema prelazimo na razmišljanje o odnosima u društvu. Ukratko, uprošćeno, to bi bila preokupacija Merkura u Vagi.

Dok Merkur podstiče ravnotežu, Mesec nastavlja da uzburkava. Prolazeći kroz znak Strelca Mesec pravi kvadrat prvo sa Suncem u Devici, pa sa Hironom u Ribama, praveći uvertiru za otvoren sukob ova dva nebeska tela sledeće sedmice. Ali isto tako nam daje uvid u moguće srećne obrte krajem septembra kada Jupiter i Uran budu napravili pozitivan aspekt, trigon. Sada Mesec iz trećeg vatrenog znaka – Strelca, trigonom pozdravlja prvo Jupitera u Lavu, pa Urana u Ovnu povezujući blago na taj način ove energije.

U sredu će Mesec iz treće dekade Strelca prvo pozdraviti Lilit, pa zatim i Veneru u Lavu, osnažujući ponovo žensku energiju. Međutim, ovog dana Pluton dobija najveći podsticaj jer će ga iz Device blagotvornim trigonom pozdraviti samo Sunce. Snaga na nebu iznad nas nek se pretoči u snagu u nama da prevladamo sve strahove u sebi i prepreke oko nas. Ako znamo kuda idemo, u sredu tamo možemo i stići ili barem se ka tom cilju uputiti.

I opet Mesec svojim blagim uticajem, prolazeći kroz znak mudrog, strpljivog, ali i izuzetno ambicioznog Jarca, produžava, ojačava i preslikava u naredne dane uticaj velikih nebeskih tela. U četvrtak će se ambicije Vage i Jarca naći u kratkoj koliziji preko kvadrata Merkura u Vagi i Meseca u Jarcu, ali na svom daljem putovanju Mesec podstiče samo dobro u planetama koje dotiče. Neptunu u Ribama pomaže da da oblik snovima, Jupiteru u Lavu da prilagodi svoje težnje kako ne bi zagrizao više nego što može da sažvaće, a Plutonu, kada dođe do njega, daje emociju neophodnu čak i ambiciji ukoliko želi da bude plodna, a da će plodna biti, obećava Sunce iz Device.

U petak se oseća neobičan spoj vatre i zemlje, potreba da se ove dve energije prilagode. To od nas traži inkonjukcija (aspekt prilagođavanja drugom, različitom) između Jupitera u Lavu (vatra) i Plutona u Jarcu (zemlja) i prelaz Venere iz znaka Lava (vatra) u znak Device (zemlja). Venera će u Devici ostati do 29. septembra. Do pred kraj meseca septembra, Merkur i Venera će podržavati jedno drugo razmenom sedišta – jer Merkur je sada u Venerinom znaku – Vagi, dok ona boravi u njegovom – Devici. Lepota detalja.

A Merkur, nakon par dana boravka u Vagi i, kako dolikuje ovom znaku – osmatranja situacije, u subotu dobija jednu od glavnih rola. Pozdravljen je od širokih narodnih masa putem Meseca u Vodoliji i zamoljen da preispita svoje odluke. Ako trenutno, površno gledano, odluke odgovaraju svima, da li su ispravne, pita Neptun iz Riba.

I dok u subotu Mesec iz Vodolije pomaže u pronalaženju pravog puta, u nedelju pomaže utvrđivanje istog. Prvo će upozoriti Saturn u Škorpiji da se ne može graditi samo na osnovu sopstvenih želja, a zatim i Lilit u Lavu da sloboda stvaranja ne služi ničemu ukoliko ne služi ljudima. Dobro je da pomirimo sopstvene ambicije i potrebe ljudi oko nas pred Pun mesec koji nas čeka na početku sledeće sedmice.