Početna Magazin Godine Tribina „Koja je podrška potrebna negovateljima osoba sa demencijom“

Tribina „Koja je podrška potrebna negovateljima osoba sa demencijom“

Udruženje građana „Snaga prijateljstva“ – Amity, pod pokroviteljstvom Trag fondacije, pokrenulo je projekat „Ne zaboravimo mi one koji zaboravljaju“ koji za cilj ima otvaranje Dnevnog centra u Beogradu za starije sa demencijom.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!
Kao deo aktivnosti vezanih za ovaj projekat, u sredu, 3. septembra 2014. godine, biće održana Tribina „Koja je podrška potrebna negovateljima osoba sa demencijom – rezultati Istraživanja u Beogradu i prakse drugih zemalja“. Udruženje Amity poziva sve zainteresovane da dođu. U nastavku objavljujemo tekst pozivnice.

„Zadovoljstvo nam je da Vas pozovemo na Tribinu povodom pokretanja inicijative zagovaranja za razvoj dnevnih centara za starije sa demencijom u Beogradu.

Tribina će se održati u sredu, 3. septembra 2014. godine, sa početkom u 17 časova u ulici Kralja Petra 54/2, u prostorijama Udruženja penzionera Opštine Stari grad.

Program Tribine: 

  • 17:00 – 17:05 Pozdravna reč, dr Snežana – Nena Šantić, Predsednik Udruženja penzionera Opštine Stari grad
  • 17:05 – 17:20 Informisanje o inicijativi i ključnim rezultatima istraživanja potreba porodica koje imaju dementne članove u Beogradu – mr Nadežda Satarić, Amity
  • 17:20 – 17:30 Razvijenost servisa podrške dementnima u Srbiji i u evropskim zemljama – mr Nadežda Satarić, Amity
  • 17:30 – 18:15 Diskusija učesnika o iskustvima sa dementnim osobama i viđenju potreba i načina podrške porodicama koje neguju dementne osobe

Ovo je deo aktivnosti iz Projekta „Ne zaboravimo mi one koji zaboravlјaju“ – Zagovaranje za Dnevni centar za starije sa demencijom u Beogradu, koje Udruženje građana „Snaga prijateljstva“ – Amity realizuje pod pokrovitelјstvom Trag fondacije.

Za dodatne informacije, obratite se na telefon 011/66-90-122 ili na i-mejl: nada@amity-yu.org

U Beogradu, 29. avgust 2014. godine
mr Nadežda Satarić, Amity
Predsednik Upravnog odbora“