Početna Magazin Godine Tribina “Koja je podrška potrebna negovateljima osoba sa demencijom”

Tribina “Koja je podrška potrebna negovateljima osoba sa demencijom”

Tribina “Koja je podrška potrebna negovateljima osoba sa demencijom”

Udruženje građana “Snaga prijateljstva” – Amity, pod pokroviteljstvom Trag fondacije, pokrenulo je projekat “Ne zaboravimo mi one koji zaboravljaju” koji za cilj ima otvaranje Dnevnog centra u Beogradu za starije sa demencijom.

Kao deo aktivnosti vezanih za ovaj projekat, u sredu, 3. septembra 2014. godine, biće održana Tribina “Koja je podrška potrebna negovateljima osoba sa demencijom – rezultati Istraživanja u Beogradu i prakse drugih zemalja”. Udruženje Amity poziva sve zainteresovane da dođu. U nastavku objavljujemo tekst pozivnice.

“Zadovoljstvo nam je da Vas pozovemo na Tribinu povodom pokretanja inicijative zagovaranja za razvoj dnevnih centara za starije sa demencijom u Beogradu.

Tribina će se održati u sredu, 3. septembra 2014. godine, sa početkom u 17 časova u ulici Kralja Petra 54/2, u prostorijama Udruženja penzionera Opštine Stari grad.

Program Tribine: 

  • 17:00 – 17:05 Pozdravna reč, dr Snežana – Nena Šantić, Predsednik Udruženja penzionera Opštine Stari grad
  • 17:05 – 17:20 Informisanje o inicijativi i ključnim rezultatima istraživanja potreba porodica koje imaju dementne članove u Beogradu – mr Nadežda Satarić, Amity
  • 17:20 – 17:30 Razvijenost servisa podrške dementnima u Srbiji i u evropskim zemljama – mr Nadežda Satarić, Amity
  • 17:30 – 18:15 Diskusija učesnika o iskustvima sa dementnim osobama i viđenju potreba i načina podrške porodicama koje neguju dementne osobe

Ovo je deo aktivnosti iz Projekta “Ne zaboravimo mi one koji zaboravlјaju” – Zagovaranje za Dnevni centar za starije sa demencijom u Beogradu, koje Udruženje građana “Snaga prijateljstva” – Amity realizuje pod pokrovitelјstvom Trag fondacije.

Za dodatne informacije, obratite se na telefon 011/66-90-122 ili na i-mejl: nada@amity-yu.org

U Beogradu, 29. avgust 2014. godine
mr Nadežda Satarić, Amity
Predsednik Upravnog odbora”