Magazin Godine Srbija

Apel Ministarstva građanima i firmama za pomoć onima o kojima bi oni trebalo da brinu

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja uputilo je apel svim građanima i preduzećima da pomognu u što boljem zbrinjavanju starih evakuisanih sa poplavljenih područja. 

Danas, 21. maja 2014. godine, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije uputilo je apel svim građanima i preduzećima da pomognu ustanovama socijalne zaštite u što boljem zbrinjavanju starih lica evakuisanih sa poplavljenih područja.


U apelu se kaže da su neophodni lekovi, sanitetski materijal i sve vrste opreme, naročito kreveti, dušeci, medicinska oprema (EKG oprema, defibrilatori), pelene za odrasle, voda, hrana.

Navodi se da se pomoć može dostaviti u sabirnom centru u Beogradu – Gerontološki centar Bežanijska kosa, Marije Bursać 49, a u ostalim gradovima u Srbiji najbližem Centru za socijalni rad.

Dežurna služba Ministarstva, koja je na raspolaganju 24 sata dnevno, može da pruži sve dodatne informacije. Telefon je 064 8622 100.

About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija