Foto albumi Severna Amerika

Amherstburg, kanadski gradić

Amherstburg je gradić smešten na jugu Kanade, u provinciji Ontario. Nalazi se blizu ušća reke Detroit u jezero Iri, jedno od pet Velikih jezera.

Prvobitno je tu bilo vojno utvrđenje, kasnije je pojačano dolaskom lojalista koji su se povukli preko reke nakon Američke revolucije. Takođe, grad je bio prvo utočište za Afroamerikance koji su pre Građanskog rata ovde dolazili nakon što bi prebegli tajnim rutama iz SAD-a.

Danas, moguće je posetiti i obnovljeno utvrđenje Fort Malden i Istorijski muzej severnoameričkih crnaca. Lepota ovog grada, koji sa okolinom broji oko 21.550 stanovnika, ogleda se u kućicama rustičnog stila i mnogobrojnim brižljivo uređenim parkovima. 


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija