Početna Magazin Godine Društvo Amerikancima privatnost važnija od borbe protiv terorizma

Amerikancima privatnost važnija od borbe protiv terorizma

Za preko 60 odsto Amerikanaca privatnost je važnija od zaštite od terorizma koju pruža država kroz programe nadzora – narušavajući upravo privatnost građana koje štiti. 

Ni 12 godina kampanje za bezbednost iznad svega (koliko je prošlo od napada na kule bliznakinje u Njujorku i zgradu Pentagona u Vašingtonu), građani Amerike ne dele prioritete svoje vlade.

Istraživanje Asošijeted presa kaže da je za preko 60 odsto Amerikanaca privatnost važnija od zaštite od terorizma koju pruža država kroz programe nadzora – narušavajući upravo privatnost građana koje štiti.

Administracija predsednika Obame pokušava da povrati poverenje javnosti u rad obaveštajnih službi, nakon objavljivanja razmera praćenja i špijuniranja građana tokom poslednjih godina, među kojima je i „afera Snouden“, ali ni ova kampanja nema mnogo uspeha.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Ipak, 49 odsto stavlja tajnovitost vladinih programa ispred legalnosti tih programa, dok je kod starijih od 65 godina taj broj i veći. Ili, kako se to kod nas kaže: izeš mladost koja nije revolucionarna i starost koja nije konzervativna.