Društvo Magazin Godine Svet

85-godišnji Japanac uhapšen zbog uhođenja 80-godišnje starice

Policija je u Vakajama prefekturi, na zapadu Japana, uhapsila 85-godišnjeg starca zbog uhođenja jedne 80-godišnje starice

Broj krivičnih dela i prekršaja koje čine stari u Japanu u stalnom je porastu kako raste i broj starih u toj zemlji. Statistika pokazuje da su nezakonite aktivnosti starosne grupe preko 65 godina šest puta učestalije od početka 1990-ih do 2011. godine.

Većinom je reč o sitnim krađama u radnjama, ali raste i broj nasilnih zlodela. Japan ima 32 miliona starih (oko 25 odsto ukupne populacije), pa se dešavaju najrazličitiji slučajevi. Jedan takav dobija sudski epilog ovih dana.

Naime, policija je u Vakajama prefekturi, na zapadu Japana, uhapsila 85-godišnjeg starca zbog uhođenja jedne 80-godišnje starice. Oni su se upoznali pre nekoliko godina kada je njegova supruga ležala sa ovom staricom u bolnici.

Supruga je preminula prošle godine, a udovac je krenuo da nađe svoju simpatiju. On je ostavljao poruke na telefonskoj sekretarici da ispred njene kuće, a na kraju je navodno i provalio u njen stan iako je dva puta upozoren od strane policije nakon što su primili pritužbe od starice, prenosi Gardijan.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija