Početna Magazin Godine Društvo 85-godišnji Japanac uhapšen zbog uhođenja 80-godišnje starice

85-godišnji Japanac uhapšen zbog uhođenja 80-godišnje starice

Policija je u Vakajama prefekturi, na zapadu Japana, uhapsila 85-godišnjeg starca zbog uhođenja jedne 80-godišnje starice

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!
Broj krivičnih dela i prekršaja koje čine stari u Japanu u stalnom je porastu kako raste i broj starih u toj zemlji. Statistika pokazuje da su nezakonite aktivnosti starosne grupe preko 65 godina šest puta učestalije od početka 1990-ih do 2011. godine.

Većinom je reč o sitnim krađama u radnjama, ali raste i broj nasilnih zlodela. Japan ima 32 miliona starih (oko 25 odsto ukupne populacije), pa se dešavaju najrazličitiji slučajevi. Jedan takav dobija sudski epilog ovih dana.

Naime, policija je u Vakajama prefekturi, na zapadu Japana, uhapsila 85-godišnjeg starca zbog uhođenja jedne 80-godišnje starice. Oni su se upoznali pre nekoliko godina kada je njegova supruga ležala sa ovom staricom u bolnici.

Supruga je preminula prošle godine, a udovac je krenuo da nađe svoju simpatiju. On je ostavljao poruke na telefonskoj sekretarici da ispred njene kuće, a na kraju je navodno i provalio u njen stan iako je dva puta upozoren od strane policije nakon što su primili pritužbe od starice, prenosi Gardijan.