Magazin Godine Život i godine

Zvanično najstarija korisnica Fejzbuka ima 106 godina

Amerikanka Edit Kišmajer, 23. januara 2014. napunila je 106. godina i zvanično proglašena najstarijom korisnicom Fejzbuka.

Ona je i najstariji vozač u Kaliforniji, i najstariji živi diplomirani student Univerziteta Čikago.

Zanimljivo je da prilikom prvog pokušaja registracije (2013. godine) nije postojala opcija kod datuma rođenja gde je trebalo da navede da je rođena 1908. godine. Programerima Fejzbuka trebalo je mesec dana da reše taj problem.

Ona kaže da putem Fejzbuka komunicira sa prijateljima i porodicom, ali i sa 105.000 pratilaca stranice na Fejzbuku medicinske ustanove u kojoj radi 40 godina (Direct Relief).

U Srbiji, Eržebet Vaštag je 2010. godine uspešno završila kurs za rad na računaru u Gerontološkom centru “Dudova šuma”, u Subotici. Zatim je otvorila i svoj profil na društvenoj mreži Facebook. Ovaj kurs je završilo preko 300 penzionera od kojih su mnogi nastavili aktivno da koriste računare i internet.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija