Početna Magazin Godine Životno doba nije samo hronološko – 8 aspekata Autentičnog doba (3)

Životno doba nije samo hronološko – 8 aspekata Autentičnog doba (3)

Iskrena i pažljiva procena autentičnog doba je vredno oružje za svakoga ko želi da ostane istaknut i srećan radnik.

Filis Vajs Haserot je razvila sredstvo za opisivanje životnog doba zaposlenog na realniji i značajniji način tzv. Autentično doba. Osam aspekta Autentičnog doba stariji mogu da koriste kako bi lakše objasnili i zastupali svoju vrednost kada pregovaraju o unapređenju, povišici ili o novom poslu – ili kada im preti otkaz.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

5. Fizičko doba oslikava vašu sposobnost da, zahvaljujući dobrom zdravlju, izvršavate vaše dnevne obaveze. Mnogi bumeri su dobrog zdravlja, nakon godina rada, i mnogo su snažniji od stereotipne predstave o njihovom hronološkom dobu.

Ako ste jedan od tih bumera, možete vaše navike u vežbanju i vaše sportske aktivnosti spomenuti u opuštenom razgovoru sa šefovima ili kolegama. Možete učestvovati, ili kao igrač ili kao trener, i u sportskim aktivnostima preduzeća ukoliko se organizuju, kako biste pokazali svoju izdržljivost i takmičarski duh i suprotstavili se pogrešnim predstavama.

Poslednja tri aspekta autentičnog životnog doba jesu stvar stanja duha. To su:

6. Relativno doba Koliko se osećate starim u odnosu na grupu ili tim
7. Subjektivno doba Vaš sopstveni osećaj starosti
8. Socijalno doba Koliko vas starim doživljava društvo.

Negativne percepcije životnog doba dolaze ne samo od poslodavaca, već i od načina na koji vi doživljavate vaše relativno i subjektivno doba. Možda vi umanjujete vaš potencijal više nego što to drugi čine.

Dakle, odlučite da budete samouvereni u vezi sa vašim sposobnostima i vrednostima. Upotrebite vašu energiju, entuzijazam i fleksibilno razmišljanje kako biste raspršili bilo kakva unapred usvojena opažanja. Na ovaj način, možete pomoći drugima na poslu da vas vide kao mladu dušu.

Iskrena i pažljiva procena autentičnog doba je vredno oružje za svakoga ko želi da ostane istaknut i srećan radnik.