Magazin Godine Srbija

Zdravstvene knjižice poštom na kućnu adresu do kraja novembra

Kartica zdravstvenog osiguranja - KZO (prednja strana)

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić rekla je da bi nove elektronske zdravstvene knjižice građani trebalo da počnu da dobijaju poštom na kućnu adresu do kraja novembra.

Ona je podsetila da će od 10. novembra građani moći da se prijavljuju za elektronsku zdravstvenu knjižicu preko portala E-uprava.

“Republički fond za zdravstveno osiguranje tek treba da izradi zdravstvene knjižice, a još tri miliona ljudi treba da se prijavi za izdavanje zdravstvene knjižice”, rekla je Brnabić za Televiziju Pink.

Ona je rekla da u ministarstvu razmišljaju da ubuduće i saobraćajne i vozačke dozvole građanima stižu poštom, umesto da čekaju na šalterima.

Kako je dodala, u planu za 2017. godinu je unapređenje plaćanja poreza, odnosno uvođenje mogućnosti da građani porez proveravaju i plaćaju elektronski, prenosi N1.

O procesu zamene zdravstvene knjižice čitajte na Penzinu ovde.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

4 Comments

Click here to post a comment
  • Postovani,
    pokrenuo sam postupak zamene stare ZDRAVSTVENE KNJIZICE za novu ELEKTRON KARTICU i uplatio 469 din. dana 24.11.2016 da mi se isporuci na kucnu adresu ali do danasnjeg dana nista nije stiglo. Juce sam otkrio da mi je neko obio postansko sanduce. Imam 72 god. i nije mi lako da stojim u redovima da bi dobio informaciju. Cuo sam da se moze preko interneta doznati u kojoj je fazi postupak ali nisam uspeo. Bio bih vam zahvalan ako bi mogli da mi pomognete.
    Iskreni pozdravi.

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija