Početna Magazin Godine Zdravlje Stil Linde Rodin – lepota jednostavnosti

Stil Linde Rodin – lepota jednostavnosti

Stil Linde Rodin – lepota jednostavnosti

Što se tiče ličnog stila Linde Rodin ona za sebe kaže da je veoma jednostavna i da uglavnom „uvek izgleda nekako isto“. Smatra da je bitno da čovek pronađe ono što mu dobro stoji i da se onda drži toga.

Linda Rodin je 60-ih, za vreme studiranja u Italiji, radila kao manekenka, onda je 70-ih u Njujorku otvorila jednu od prvih radnji tipa „concept store“. 

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Zatim je radila kao modna urednica časopisa Harper’s Bazaar, da bi kasnije, kao slobodni stilista, postala poznata kao najbolja u branši. Oblačila je neke od najlepših žena na svetu: Leticiju Kastu, Žizel Bundšen, Hale Beri, Madonu, Adrianu Limu…

Iako je probala kreme raznih ekskluzivnih linija, nije bila zadovoljna njihovim učinkom. Eksperimentisala je dve godine u svojoj kuhinji sa raznim esencijalnim uljima dok nije došla do recepta koji joj je odgovarao.

I onda je, 2007. godine, rešila da pokrene svoju kozmetičku liniju.

Rodin olio lusso face oil naziv je tog prvog proizvoda, naziv koji bi trebalo da oslikava Lindinu inspiraciju – ležerni italijanski osećaj za lepotu. Sada kuća RODIN ima u svojoj kozmetčkoj liniji brojne proizvode, a od 2013. godine i parfem.

Što se tiče ličnog stila Linde Rodin ona za sebe kaže da je veoma jednostavna i da uglavnom „uvek izgleda nekako isto“. Smatra da je bitno da čovek pronađe ono što mu dobro stoji i da se onda drži toga.
Ona veoma često nosi samo crno ili crnu kombinuje sa svetlim i jarkim bojama.

Fotografija: Arno Frugier, Linda Rodin kao model za The Row kolekciju
Jesen-Zima 2014.