Početna Magazin Godine Zdravlje Stil Linde Rodin – lepota jednostavnosti

Stil Linde Rodin – lepota jednostavnosti

Stil Linde Rodin – lepota jednostavnosti

Što se tiče ličnog stila Linde Rodin ona za sebe kaže da je veoma jednostavna i da uglavnom „uvek izgleda nekako isto“. Smatra da je bitno da čovek pronađe ono što mu dobro stoji i da se onda drži toga.

Linda Rodin je 60-ih, za vreme studiranja u Italiji, radila kao manekenka, onda je 70-ih u Njujorku otvorila jednu od prvih radnji tipa „concept store“. 

Zatim je radila kao modna urednica časopisa Harper’s Bazaar, da bi kasnije, kao slobodni stilista, postala poznata kao najbolja u branši. Oblačila je neke od najlepših žena na svetu: Leticiju Kastu, Žizel Bundšen, Hale Beri, Madonu, Adrianu Limu…

Iako je probala kreme raznih ekskluzivnih linija, nije bila zadovoljna njihovim učinkom. Eksperimentisala je dve godine u svojoj kuhinji sa raznim esencijalnim uljima dok nije došla do recepta koji joj je odgovarao.

I onda je, 2007. godine, rešila da pokrene svoju kozmetičku liniju.

Rodin olio lusso face oil naziv je tog prvog proizvoda, naziv koji bi trebalo da oslikava Lindinu inspiraciju – ležerni italijanski osećaj za lepotu. Sada kuća RODIN ima u svojoj kozmetčkoj liniji brojne proizvode, a od 2013. godine i parfem.

Što se tiče ličnog stila Linde Rodin ona za sebe kaže da je veoma jednostavna i da uglavnom „uvek izgleda nekako isto“. Smatra da je bitno da čovek pronađe ono što mu dobro stoji i da se onda drži toga.
Ona veoma često nosi samo crno ili crnu kombinuje sa svetlim i jarkim bojama.

Fotografija: Arno Frugier, Linda Rodin kao model za The Row kolekciju
Jesen-Zima 2014.