Magazin Godine Život i godine

Zatvoren II Konkurs „Draganova nagrada“ za najbolji putopis starijih osoba

Obaveštavamo sve učesnike da je zatvoren Konkurs 2016 „Draganova nagrada“ za najbolji putopis koji je trajao od Nove godine do 1. marta 2016. godine – za nagrade konkuriše 110 autora od 60 do 91 godinu!

Veoma smo ponosni što se na Konkurs odazvalo duplo više učesnika u odnosu na prvi, prošlogodišnji. Pristigli su radovi 113 autora za neku od 5 kategorija i to:

  • Najbolja ženska putopisna priča – 19 radova
  • Najbolja muška putopisna priča – 14 radova
  • Najbolja priča o putovanju po Srbiji – 18 radova
  • Najbolja priča o putovanju u inostranstvo – 30 radova
  • Najbolja putopisna pesma – 32 rada.

Od svih pristiglih radova, 3 su diskvalifikovana (2 rada jer su autori mlađi od 60 godina, a jedan jer nije iz oblasti putopisa), tako da su u izbor za neku od nagrada ušli radovi 110 autora.

Autori dolaze iz 37 gradova/opština širom Srbije i iz inostranstva odakle je 5 autora (2 iz Splita, a po jedan iz Banjaluke, Višegrada i Amsterdama). Nama je posebno drago da imamo 6 autora koji žive u seoskim sredinama.

Među autorima 62 su žene a 48 muškarci. Najmlađi ima 60 a dva najstarija po 91 godinu.

izvor: Amity

About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija