Magazin Godine Srbija

Zaposleni PIO fonda i dalje u štrajku

Povodom nepostizanja dogovora sa ministarstvima, predsednica sindikata PIO fonda rekla je: “Rečeno nam je da nisu ovlašćeni da potpišu bilo šta, što mi smatramo vrlo neozbiljnim.” 

Ljiljana Kremić, predsednica Sindikata zaposlenih u Republičkom fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO fond) rekla je da danas, 25. aprila, neće biti protesta zaposlenih PIO fonda ispred Vlade Srbije, ali će štrajk biti nastavljen u filijalama sve do ispunjenja zahteva.

Juče su održani pregovori predstavnika menadžmenta PIO fonda, Ministarstva finansija, Ministarstva rada i Agencije za mirno rešavanje sporova, ali rešenje nije nađeno. Oni su se, od početka štajka, već dva puta sastajali.

Povodom nepostizanja dogovora, predsednica sindikata PIO fonda rekla je za RTS: “Rečeno nam je da nisu ovlašćeni da potpišu bilo šta, što mi smatramo vrlo neozbiljnim.”

Podsećamo, PIO fond je 8. aprila stupio u štrajk uz poštovanje minimuma procesa rada zbog preporuka Državne revizorske institucije sa kojima se ne slažu, a kojima se predviđa smanjenje zarada zaposlenih u PIO fondu za 30 odsto.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija