Početna Magazin Godine Zaposleni PIO fonda i dalje u štrajku

Zaposleni PIO fonda i dalje u štrajku

Povodom nepostizanja dogovora sa ministarstvima, predsednica sindikata PIO fonda rekla je: „Rečeno nam je da nisu ovlašćeni da potpišu bilo šta, što mi smatramo vrlo neozbiljnim.“ 

Ljiljana Kremić, predsednica Sindikata zaposlenih u Republičkom fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO fond) rekla je da danas, 25. aprila, neće biti protesta zaposlenih PIO fonda ispred Vlade Srbije, ali će štrajk biti nastavljen u filijalama sve do ispunjenja zahteva.

Juče su održani pregovori predstavnika menadžmenta PIO fonda, Ministarstva finansija, Ministarstva rada i Agencije za mirno rešavanje sporova, ali rešenje nije nađeno. Oni su se, od početka štajka, već dva puta sastajali.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Povodom nepostizanja dogovora, predsednica sindikata PIO fonda rekla je za RTS: „Rečeno nam je da nisu ovlašćeni da potpišu bilo šta, što mi smatramo vrlo neozbiljnim.“

Podsećamo, PIO fond je 8. aprila stupio u štrajk uz poštovanje minimuma procesa rada zbog preporuka Državne revizorske institucije sa kojima se ne slažu, a kojima se predviđa smanjenje zarada zaposlenih u PIO fondu za 30 odsto.