Početna Magazin Godine Zaposleni PIO fonda i dalje u štrajku

Zaposleni PIO fonda i dalje u štrajku

Povodom nepostizanja dogovora sa ministarstvima, predsednica sindikata PIO fonda rekla je: „Rečeno nam je da nisu ovlašćeni da potpišu bilo šta, što mi smatramo vrlo neozbiljnim.“ 

Ljiljana Kremić, predsednica Sindikata zaposlenih u Republičkom fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO fond) rekla je da danas, 25. aprila, neće biti protesta zaposlenih PIO fonda ispred Vlade Srbije, ali će štrajk biti nastavljen u filijalama sve do ispunjenja zahteva.

Juče su održani pregovori predstavnika menadžmenta PIO fonda, Ministarstva finansija, Ministarstva rada i Agencije za mirno rešavanje sporova, ali rešenje nije nađeno. Oni su se, od početka štajka, već dva puta sastajali.

Povodom nepostizanja dogovora, predsednica sindikata PIO fonda rekla je za RTS: „Rečeno nam je da nisu ovlašćeni da potpišu bilo šta, što mi smatramo vrlo neozbiljnim.“

Podsećamo, PIO fond je 8. aprila stupio u štrajk uz poštovanje minimuma procesa rada zbog preporuka Državne revizorske institucije sa kojima se ne slažu, a kojima se predviđa smanjenje zarada zaposlenih u PIO fondu za 30 odsto.