Magazin Godine Srbija

Zamena vozačke dozvole: produžen rok i zamena putem interneta

Građani koji se putem interneta budu prijavili za produženje vozačke dozvole neće morati da dolaze u policijsku upravu dva puta radi obavljanja tog posla.

Rok za zamenu starih (papirnatih, rozih) vozačkih dozvola, koji je trebalo da istekne 10. juna 2014. godine, biće produžen, izjavio je državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Vanja Vukić. On je najavio i da će MUP vrlo brzo omogućiti građanima da produže vozačku dozvolu elektroniskim putem:

– Građani koji se putem interneta budu prijavili za produženje vozačke dozvole neće morati da dolaze u policijsku upravu dva puta radi obavljanja tog posla, a naša pretpostavka jeste da bi to moglo da bude već tokom naredne sedmice – rekao je Vukić Tanjugu.

– Ministarstvo unutrašnjih poslova pripremilo je izmene i dopune Zakona o bezbednosti saobraćaja kojim će biti proužen rok za zamenu starih vozačkh dozvola, koji po sadašnjem zakonu ističe 10. juna – rekao je Vukić Tanjugu i dodao da će izmene i dopune tog zakona biti prioritet u novom sazivu Skupštine, a da je moguće da se rok produži i do isteka važnosti postojećih dozvola.

On je, takođe, naglasio da neće biti povećane cene za izdavanje novih vozačkih dozvola niti bilo kog ličnog dokumenta jer, kako je precizirao, za to ne postoji potreba, pošto je cena izrade tih dokumenata ostala nepromenjena. Podsećamo, ranije istog dana kada je objavljena ova izjava, internetom se širila dezinformacija da će cena zamene vozačke biti povećana preko dva puta – na 4.000 dinara.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija