Početna Magazin Godine Društvo Zakon o radu i Zakon o PIO – hronologija jedne epopeje

Zakon o radu i Zakon o PIO – hronologija jedne epopeje

Kratki osvrt na dešavanja ovim povodom tokom poslednjih godinu dana, jednog smenjenog, i jednog ministra koji je podneo ostavku… i, naravno, jednih izbora…

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!
Nakon više meseci, namerno ili slučajno, nejasne i kontradiktorne diskusije o predloženim izmenama u Zakonu o radu i Zakonu o penzijsko invalidskom osiguranju, u subotu, 12. jula 2014. godine vlada je usvojila predložene izmene: 
Kratki osvrt na dešavanja ovim povodom tokom poslednjih godinu dana, jednog smenjenog, i jednog ministra koji je podneo ostavku… i, naravno, jednih izbora i jedne rekonstrukcije vlade negde u međuvremenu:
Napomena: Noam Čomski, Deset strategija manipulacije ljudima – tačke 3. i 4:
  • 3. Postupnost promena – Da bi javnost pristala na neku neprihvatljivu meru, uvoditi je postepeno, “na kašičicu”, mesecima i godinama. Promene, koje bi mogle da izazovu otpor, ako bi bile izvedene naglo i u kratkom vremenskom roku, biće sprovedene politikom malih koraka. Svet se tako vremenom menja, a da to ne budi svest o promenama.
  • 4) Odlaganje – Još jedan način za pripremanje javnosti na nepopularne promene je, da ih se najavljuje  mnogo ranije, unapred. Ljudi tako ne osete odjednom svu težinu promena, jer se prethodno privikavaju na samu ideje o promeni. Sem toga i “zajednička nada u bolju budućnost” olakšava njihovo prihvatanje.