Početna Magazin Godine Društvo Vulin: Ko poveća, može i da smanji penzije

Vulin: Ko poveća, može i da smanji penzije

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin obišao je juče, 30. novembra 2014. godine, Dom penzionera Voždovac pri Gerontološkom centru Beograd.

Penzioneri koji borave u ovom domu iskoristili su posetu ministra da ga pitaju o smanjenju penzija, cenama smeštaja i ishrane u domovima za stare i problemima sa kojima se oni suočavaju.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Penzioner Lazar Nikolić upitao je ministra kakav odgovor od Ustavnog suda očekuje u vezi sa zahtevom penzionera da se ispita ustavnost odluke Vlade o smanjenju penzija. Vulin je odgovorio da treba sačekati odluku najviše sudske instance i da, kada ta odluka bude doneta, niko ne bi trebalo da je komentariše.

Pitanje je, rekao je ministar, kako će Ustavni sud naložiti Vladi da isplati novac kojeg u budžetu nema, osim ako se ne zadužimo ili nešto ne rasprodamo i tako ostavimo buduće generacije još zaduženijim.

Ako neko može da poveća penzija, onda može i da ih smanji„, objasnio je, kako piše Blic, ministar Vulin korisnicima doma za stare.

Penzionerka Marija Pjevac pitala je kako će da plaća smeštaj i ishranu kada kojoj bude smanjena penzija, ali se u medijima ne navodi ministrov odgovor.