Početna Magazin Godine Vučić: Pad Srbije zaustavljen zahvaljujući penzionerima, i „sad se polako dižemo“

Vučić: Pad Srbije zaustavljen zahvaljujući penzionerima, i „sad se polako dižemo“

Vučić: Pad Srbije zaustavljen zahvaljujući penzionerima, i „sad se polako dižemo“

Penzin nema običaj da prenosi izjave zvaničnika, s obzirom da su donešene odluke i zakoni jedino relevantni za ocenu stvarnog učinka i da od reči, najava, obećanja, pa i pohvala – nemamo ništa. Ali ovog puta pravimo izuzetak zbog velike koncentracije poruka penzionerima na jednom mestu. To je ipak nešto što ređe imamo prilike da čujemo od kada su penzije takoreći proglašene državnom imovinom kojom političari mogu raspolagati po sopstvenom nahođenju. Da čujemo šta nam poručuje premijer…

Elem, premijer Aleksandar Vučić obiššao je (povodom Svetog Trifuna ili Dana zaljubljenih?) Dnevni centar i klub za starije „Dragiša Ćirić“ u Zemunu, i poručio da penzije neće kasniti ni dan i najavio otvaranje jošš tri takva centra u Beogradu!

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Podsetimo, Udruženje Snaga prijateljstva Amity bez puno uspeha već dugo vremena traži otvaranje Dnevnog centra za osobe sa demencijom, ali će ovakav centar (a kamoli još tri!) morati da sačeka neke nove izbore.

Vučić je korisnicima Centra rekao da je posebno zahvalan penzionerima, jer je vlada zahvaljujući njima uspela da zaustavi propadanje Srbije i jer se Srbija diže zahvaljujući njima.

„Vi ste svojom žrtvom, trpeljivšću i strpljenjem ulagali u budućnost Srbije, vi ste pravi junaci, lideri“, rekao je premijer.

On je rekao da je Grčka do sada već 11 puta smanjivala penzije, a u Srbiji su smanjene samo jednom, i to zbog neodgovorne politike nekih ljudi, i sada ih vlada polako vraća.

„Penzije ne kasne ni dan i neće ni kasniti ni dan. Penzije su redovne, stabilne i biće samo veće i veće“, rekao je on i zamolio starije i penzionere da ostanu „energija i snaga Srbije“.

Znam da to čudno zvuči, ali radi se o tome da ste vi bili uvek uz svoju državu, vi ste umeli da ulažete u budućnost Srbije i svoje dece, i hvala vam što ste razumeli šta moramo da radimo“, primetio je premijer.

Prema njegovim rečima, Srbiji višše ne preti opasnost propasti, zbog toga što su stariji dali Srbiji i verovali u budućnost:

Zbog vas danas imamo dobre rezultate, zaustavili smo propadanje Srbije i počeli polako da se dižemo. Te rezultate nije postigla vlada, za njih nisam zaslužan ja, već vi – rekao je premijer i podsetio da je vlada prošle godine uložila 860 miliona u staračke domove i klubove, više nego bilo kad u prethodnih 14 godina, a ove će, rekao je, biti uloženo 400 miliona.

Napomena: Iako nije komentarisano ni u izjavi ni u medijima, ovo zapravo znači da je tokom 2015. godine uloženo oko 7 miliona evra, a da će 2016. godine biti uloženo duplo manje?

On je podsetio da su se neki u Srbiji pozivali na podatak da je Srbija na 7. mestu po indeksu bede, ali su „zaboravili“ da je pre samo četiri godine bila na 1. mestu takve liste, kao i da smo po tom indeksu sada bolji od Španije i Grčke, a, primetio je, ne bi rekao da smo bogatiji od Španije, javlja Tanjug, a prenosi Blic.