Početna Magazin Godine Društvo „Veseli utorak“ dobro organizovanih vrbaških penzionera

„Veseli utorak“ dobro organizovanih vrbaških penzionera

Iako imaju iste probleme kao i ostali penzioneri u zemlji, pre svega novčane prirode, penzioneri u Vrbasu žive ispunjenijim životom samo zato što su dobro organizovani.

 

Penzionera u Vrbasu ima oko 10.000, a tamošnje Udruženje penzionera okuplja njih oko 6.000. Skoro 40% penzija je ispod zakonskog minimuma. To je surova stvarnost koju Udruženje penzionera Vrbas nastoji da olakša svojim članovima.

 

Udruženje je, naime, Klub za stara lica pri Centru za socijalni rad. U okviru ovog udruženja postoji i prodavnica u kojoj članovi mogu da kupe raznovrsne proizvode po nižim cenama, za zimu se organizuje nabavka ogreva, a za leto odlazak na letovanje po povoljnijim uslovima. Određeni broj njihovih članova ide u banje besplatno. Ono što svakodnevicu čini lepšom svakako je druženje uz čaj ili kafu koji u prostorijama Udruženja imaju simboličnu cenu, kao i organizovane posete pobratimskim gradovima.

 
Svakog utorka, članice donose razne đakonije te je to poseban dan u nedelji – „veseli utorak“. Pored druženja, bilo je i zaljubljivanja koje se završavalo i brakom.

 

Udruženje bi još bolje bilo organizovano, smatraju njegovi članovi, kada bi dobilo veće prostorije.