Društvo Magazin Godine Svet Zdravlje

Velika Britanija: Nema operacije raka pluća za stare pacijente

Osobe starije od 75 godina pet puta ređe dočekaju operaciju raka pluća u Velikoj Britaniji…

Osobe starije od 75 godina, čak i kada su dobrog zdravlja, pet puta ređe dočekaju operaciju raka pluća u Velikoj Britaniji, tvrdi istraživanje Macmillan centra za podršku u borbi protiv raka u kom su učestvovali i Monitor Deloitte i Javno zdravlje Engleske. Preporučujemo za čitanje:

Istraživači tvrde da ovo predstavlja dokaz da u nacionalnom zdravstvenom sistemu (NHS) postoji starosna diskriminacija. Stručnjaci tvrde da postoje i brojni drugi problemi koje izaziva rak pluća zbog kojih se odustaje od operacije, ali Macmillan organizacija tvrdi da to nije cela slika.Oni tvrde da najzdraviji pacijenti preko 65 godina kojima se obavi operacija, žive još oko sedam godina, dok samo jedan od 70 pacijenata od onih koji ne dobiju operaciju poživi toliko.

Jedan drugi izveštaj od ove godine kaže da je broj slučajeva u kom pacijent doživi dodatnih pet godina života, za pacijente obolele od raka pluća starije od 75 godina, u Engleskoj i Velsu među najgorim u Evropi – 44 odsto gori od proseka, piše Dejli Mejl.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija