Početna Magazin Godine Velika Britanija: Milijardu funti za internet obuku starih

Velika Britanija: Milijardu funti za internet obuku starih

Velika Britanija trebalo bi da uloži skoro milijardu funti u kampanju kojom bi navela usamljene stare ljude da koriste internet čime bi se umanjila samoća među starima i uštedeo novac zdravstvu

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!
Politička organizacija desnog centra u Velikoj Britaniji, „Policy Exchange„, objavila je da bi vlada te zemlje trebalo da uloži skoro milijardu funti u kampanju kojom bi navela usamljene stare ljude da koriste internet.

Po njihovom mišljenju, ovo bi umanjilo samoću među starima i posredno uštedelo milione zdravstvenom sistemu i domovima za stare koje subvencioniše država.

Reč je o preko šest miliona starih usamljenih ljudi koji ne koriste internet, pa bi troškovi po jednoj osobi bili oko 141 funtu, tj. ukupno 875 miliona funti. Međutim, oni tvrde da bi uštede bile duplo veće.

Trenutno, 40 odsto starijih od 65 nema pristup internetu, a ideja je da do 2020. godine svi stanovnici Britanije poseduju veštine i samopouzdanje da surfuju internetom.

Prema britanskom zavodu za statistiku, oko 29 odsto Britanaca starijih od 65 godina nikada i nije koristilo internet – među starijima od 75 skoro dve trećine (oko tri miliona ljudi), piše Dejli Mejl.