Početna Magazin Godine Dom i stanovanje Velika anketa o uslovima domova za stare u Britaniji

Velika anketa o uslovima domova za stare u Britaniji

U Velikoj Britaniji sprovedena je do sada najveća anketa o uslovima u domovima za stare koja je obuhvatila 21.000 korisnika iz 1.055 domova…

U Velikoj Britaniji sprovedena je do sada najveća anketa o uslovima u domovima za stare „Život u domovima za stare“ koja je obuhvatila 21.000 korisnika iz 1.055 domova (od ukupno 450.000 stanovnika domova za stare na Ostrvu).

Prosečna ocena bila je više nego zadovoljavajuća – 871 od 1.000 maksimalnih poena, a najbolju ocenu dobio je dom za stare sa svega 17 ležajeva – Sent Leonards.

– Stvari za koje ljudi često misle da su važne, kao što je kvalitet tepiha, ne čine kvalitetnu uslugu doma. Naravno da morate ispunjavati određene minimume kada je reč o opremanju – kaže Martin Grin iz organizacije Nega, i napominje:

– Međutim, najvažnije je kako osoba koja koristi Vaše usluge doživljava svoje okruženje. Ako možete da povežete te dve stvari onda ste stvarno na putu da postignete kvalitet.

Od oktobra 2013. godine i organizacija posvećena kvalitetu brige u domovima uvela je novi sistem rangiranja sa četiri ocene, od neodgovarajuće do izuzetne, koju će svaki dom imati do marta 2016. godine, piše Gardijan.