Dom i stanovanje Magazin Godine

Velika anketa o uslovima domova za stare u Britaniji

U Velikoj Britaniji sprovedena je do sada najveća anketa o uslovima u domovima za stare koja je obuhvatila 21.000 korisnika iz 1.055 domova…

U Velikoj Britaniji sprovedena je do sada najveća anketa o uslovima u domovima za stare “Život u domovima za stare” koja je obuhvatila 21.000 korisnika iz 1.055 domova (od ukupno 450.000 stanovnika domova za stare na Ostrvu).

Prosečna ocena bila je više nego zadovoljavajuća – 871 od 1.000 maksimalnih poena, a najbolju ocenu dobio je dom za stare sa svega 17 ležajeva – Sent Leonards.

– Stvari za koje ljudi često misle da su važne, kao što je kvalitet tepiha, ne čine kvalitetnu uslugu doma. Naravno da morate ispunjavati određene minimume kada je reč o opremanju – kaže Martin Grin iz organizacije Nega, i napominje:

– Međutim, najvažnije je kako osoba koja koristi Vaše usluge doživljava svoje okruženje. Ako možete da povežete te dve stvari onda ste stvarno na putu da postignete kvalitet.

Od oktobra 2013. godine i organizacija posvećena kvalitetu brige u domovima uvela je novi sistem rangiranja sa četiri ocene, od neodgovarajuće do izuzetne, koju će svaki dom imati do marta 2016. godine, piše Gardijan.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija