Početna Magazin Godine Društvo Veće plate muškaraca olakšale bi udaju ženama (?!)

Veće plate muškaraca olakšale bi udaju ženama (?!)

Istaknuta članica Republikanske stranke, smatra da trenutni jaz između plata muškaraca i žena nije dovoljno velik jer bi veća razlika olakšala ženama da nađu muževe

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Žene su manje plaćene od muškaraca. Bez obzira na državu ili profesiju, to je uglavnom svuda, u većoj ili manjoj meri, tačno.

Žene koje su na poziciji trebalo bi da se trude da utiču na promene u društvu. To čini i Amerikanka Filis Šlafli, istaknuti član Republikanske stranke, ali u neočekivanom pravcu. Naime, ona smatra da trenutni jaz između plata muškaraca i žena nije dovoljno velik.

U tekstu objavljenom u časopisu Christian Post ona objašnjava da bi veća razlika u platama olakšala ženama da nađu muževe:

„Još jedan faktor jeste uticaj hipergamije*, što znači da žene obično biraju partnera (muža ili dečka) koji zarađuje više od njih. Muškarci nemaju iste sklonosti ka partnerki koja više zarađuje.

Dok žene više vole da IMAJU partnera koji više zarađuje, muškarci generalno više vole da BUDU partner koji više zarađuje u vezi. Ova jednostavna, ali duboka razlika među polovima ima snažne posledice na tzv. jaz među platama.

Pretpostavimo da jaz između primanja muškaraca i žena magično nestane. Ako bi se to desilo, jednostavnom računicom dolazimo do toga da bi polovina žena bila u nemogućnosti da nađe odgovarajućeg partnera.

Očigledno, ne kažem da žene neće izlaziti ili se venčati sa muškarcima koji manje zarađuju, već da one verovatno to ne bi volele. Ako muškarac koji više zarađuje nije dostupan, mnoge žene se neće uopšte udati. (…)

Najbolji način da se poboljšaju ekonomske prilike za žene jeste da se poboljšaju prilike za posao muškaraca u njihovim životima, čak iako to znači povećavanje tzv. jaza između primanja.

Nemamo komentar. Ostali smo bez teksta.

*Hipergamija – sklonost traženju bračnog partnera sa višim socioekonomskim statusom