Početna Magazin Godine Varvarin: Projekat „Pomoć u kući za dostojanstveniju starost“ (video)

Varvarin: Projekat „Pomoć u kući za dostojanstveniju starost“ (video)

Varvarin: Projekat „Pomoć u kući za dostojanstveniju starost“ (video)

U Narodnoj biblioteci u Varvarinu, 25. marta 2016. godine, predstavljen je projekat „Pomoć u kući za dostojanstvenu starost“ koji se realizuje partnerstvom Opštine Varvarin i Udruženja građana Evrokontakt Kruševac uz finansijsku podršku Evropske unije.

Fotografija Varvarina sa varvarin.org.rs

Projekat je nastao kao odraz realne potrebe u cilju unapređenja socijalne zaštite za stare osobe. Prema podacima poslednjeg popisa, u Varavrinu živi 17.966 stanovnika , oko 4.000 starijih od 65 i oko 5.000 od šezdeset godina, što ovu opštinu svrstava u najstarije u Srbiji. Od 187 hiljada evra, kolika je vrednost projekta, donacija Evropske unije iznosi oko 152 hiljade.

Uspešnom realizacijom planiranih projektnih aktivnosti obezbediće se potrebni administrativni uslovi i biće pokrenuto pružanje usluge pomoći u kući koja će imati održiv karakter, odnosno neće zavisiti od donatorskih sredstava, javlja RT Kruševac.

Opština Varvarin je pre pet godina pokrenula projekat „Gerontodomaćica“ koje su angažovane preko Crvenog krsta a iz budžeta se finasira i rad narodne kuhinje koja ima oko 130 korisnika.

Pogledajte i prilog RT Kruševac.