Početna Magazin Godine Varvarin: Projekat „Pomoć u kući za dostojanstveniju starost“ (video)

Varvarin: Projekat „Pomoć u kući za dostojanstveniju starost“ (video)

Varvarin: Projekat „Pomoć u kući za dostojanstveniju starost“ (video)

U Narodnoj biblioteci u Varvarinu, 25. marta 2016. godine, predstavljen je projekat „Pomoć u kući za dostojanstvenu starost“ koji se realizuje partnerstvom Opštine Varvarin i Udruženja građana Evrokontakt Kruševac uz finansijsku podršku Evropske unije.

Fotografija Varvarina sa varvarin.org.rs

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Projekat je nastao kao odraz realne potrebe u cilju unapređenja socijalne zaštite za stare osobe. Prema podacima poslednjeg popisa, u Varavrinu živi 17.966 stanovnika , oko 4.000 starijih od 65 i oko 5.000 od šezdeset godina, što ovu opštinu svrstava u najstarije u Srbiji. Od 187 hiljada evra, kolika je vrednost projekta, donacija Evropske unije iznosi oko 152 hiljade.

Uspešnom realizacijom planiranih projektnih aktivnosti obezbediće se potrebni administrativni uslovi i biće pokrenuto pružanje usluge pomoći u kući koja će imati održiv karakter, odnosno neće zavisiti od donatorskih sredstava, javlja RT Kruševac.

Opština Varvarin je pre pet godina pokrenula projekat „Gerontodomaćica“ koje su angažovane preko Crvenog krsta a iz budžeta se finasira i rad narodne kuhinje koja ima oko 130 korisnika.

Pogledajte i prilog RT Kruševac.