Početna Magazin Godine USPVLS: Manipulacije ministra rada o vanrednom usklađivanju vojnih penzija

USPVLS: Manipulacije ministra rada o vanrednom usklađivanju vojnih penzija

USPVLS: Manipulacije ministra rada o vanrednom usklađivanju vojnih penzija

Sprovodeći Zaključak Vlade Srbije od 30. 10. 2015. godine, o vanrednom usklađivanju vojnih penzija za 11,06 odsto, ministar rada u Vladi Srbije, iznoseći podatke o broju vojnih penzionera koji su navodno prihvatili vansudsko poravnanje vrši pritisak i dezinformiše javnost Srbije, navodi se u saopštenju Udruženja sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije – USPVLS.

U izjavi koju su preneli mediji pod kontrolom akuelne vlasti, ministar rada je izjavio da je više od 32 000 vojnih penzionera prihvatilo vansudsko poravnanje, što nije u skladu sa stvarnim podacima.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Prema podacima koje posedujemo, većina vojnih penzionera nije prihvatila vansudsko poravnanje sa RF PIO.

Istina je da je više od 32 000 vojnih penzionera pripremajući se za nastavak sudskih parnica zbog nezakonite i nepristojne ponude koja vređa zdravu pamet, od RF PIO zatražilo uverenja o ukupnom dugu RF PIO po osnovu neizvršenog vanrednog usklađivanja za 11,06 odsto od 1. januara 2008. godine. Uverenje će koristiti na sudu kao dokaz da dužnik ne osporava dug od 1. januara 2008. godine.

Ministar već nekoliko puta iznosi da RF PIO priznaje dug od 1. januara 2008. godine što redovni sudovi ne čine. Po kom osnovu jedan državni organ tj. RF PIO priznaje nešto što sudovi ne priznaju. Da li RF PIO krši zakon? Ili instruisano sudstvo u Srbiji ne sudi po zakonu? Po kom osnovu jedan ministar plaši vojne penzionere da sudske parnice dugo traju i da će pravdu na sudu čekati dugo?

U izjavama ministra rada i RF PIO se manipuliše i sa brojem penzionera koji imaju pravo na usklađivanje penzija. Prema ranije objavljenim podacima na dan 1.1.2008. godine na evidenciji SOVO je bilo oko 52.740 vojnih penzionera. Odakle brojka od 57.000? Da li je to paravan za kriminal u RF PIO?

Zašto se navedenim izjavama potcenjuju vojni penzioneri i pozivaju da prihvate vansudsko poravnanje kojim se trajno odriču uvećanja penzija za 4,21, sudskih troškova i sudske zatezne kamate.

Zašto ministar rada ne odgovori na pitanja zbog čega više Odluka Ustavnog suda Srbije i preko 6.000 presuda Upravnog suda Srbije od 2012. godine, u korist vojnih penzionera, do danas nisu sprovedene?

Zar nije logično da pojedinci koji su nečinjenjem naneli ogromnu štetu budžetu i poreskim obveznicima Srbije, zbog toga odgovaraju.