Početna Magazin Godine USPS: Pre socijalne, izraditi imovinsku kartu građana Srbije

USPS: Pre socijalne, izraditi imovinsku kartu građana Srbije

USPS: Pre socijalne, izraditi imovinsku kartu građana Srbije

Povodom stavova ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zorana Đorđevića iznetim u listu Politika i njegovog saopštenja da Vlada Srbije ozbiljno radi na izradi socijalne karte za najugroženije građane, oglasilo se Udruženje sindikata penzionera Srbije. Saopštenje USPS-a prenosimo u celini…

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

U „Politici“ od 29. jula ove godine, u tekstu pod naslovom „Pomoć države onima kojima je zaista potrebna“ novinarke Katarine Đorđević, objavljeni su i stavovi ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zorana Đorđevića, koji upoznaje javnost da se u Vladi Srbije ozbiljno radi na izradi socijalne karte za najugroženije građane.

Tim povodom moramo da konstatujemo da su i prethodne Vlade započinjale taj posao, ali ga nijedna do sada nije uspešno i završila. S obzirom da je to ozbiljan i odgovoran posao, koji traži iscrpna istraživanja, pre donošenja samog zakonskog rešenja, Udruženje sindikata penzionera Srbije, koje je prethodnih godina tražilo od svake vlade da započne rad na tome, daje podršku svima koji rade na tom poslu.

Istovremeno, smatramo da se pravi rezultati u sistemskom rešavanju pitanja građana kojima pripada socijalna pomoć, kojih je nažalost u Srbiji nemali broj, neće moći videti ukoliko Vlada ne pristupi jednom još značajnijem poslu, a to je utvrđivanje imovinske karte građana Srbije.

Samo u tom slučaju ćemo stvarno doći do saznanja kome je potrebna i kolika socijalna pomoć, a ko zloupotrebljava rupe u zakonu i beskrupulozno uzima od države nešto što mu ne pripada.

Udruženje sindikata penzionera Srbije insistiralo je više godina unazad na uvođenju imovinske karte i zbog još jednog vrlo značajnog saznanja koje bi omogućilo pravedniju poresku politiku u Srbiji.  Smatramo da bi uvođenje pravedne poreske politike efikasno rešilo pitanje budžetskog deficita, čime bi se glavno opterećenje u finansijskoj stabilizaciji budžeta prebacilo sa leđa penzionera, na one koji su vlasnici najvećih bogatstava u Srbiji.

U Beogradu, 31. 7. 2017.

Mihajlo Miša Radović,
predsednik Udruženja sindikata penzionera Srbije

Podsećamo na: