Početna Magazin Godine Upoznali se u domu za stare i „bi šta je bivalo mnogo puta“

Upoznali se u domu za stare i „bi šta je bivalo mnogo puta“

Upoznali se u domu za stare i „bi šta je bivalo mnogo puta“

Miodrag Pantelić iz Kraljeva, i Miroslava Radosavljević iz Lapova kod Kragujevca, venčali su se pred matičarem u domu za stare u Kraljevu – oboje prvi put u životu.

Miodrag, mašinski tehničar u penziji, u dok je u dom Gerontološkog centra u Kragujevcu stigao početkom 2013. godine. Miroslava, koja je radila u komunalnom u Lapovu, stigla je u septembru iste godine. Već posle četiri meseca druženja, u februaru 2014. godine, počeli su da žive u zajedničkoj sobi.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

“Oboje smo bili sami čitavog života, ja sam devojka, on momak, nismo nikada stali pred matičara. Možda je tako bilo suđeno, da nađemo jedno drugo u staračkom domu”, kaže Miroslava.

Za njihovu svečanu odeću, svadbu i burme pobrinuli su se donatori doma, a za matičara kragujevačka opština. Organizator venčanja bila je Vesna Martinović, radno-okupacioni terapeut Gerontološkog centra Kragujevac. Kume, sada već bračnog para, su Mira Marjanović i Snežana Pavlović, socijalni radnici koje su mladenci odabrali.

Miodragova sestra Slavica Janićijević stigla je u dom pre njih:

“Ja sam prva došla u dom, pa preporučila i bratu isto. Pre toga smo živeli sami u Kraljevu, životom kakav nikome ne bih poželela. Onda je došao i on, pa Miroslava. Nas dve smo se družile, pa je moj brat bacio oko na moju drugaricu i bi šta je bivalo mnogo puta.”

izvor: Telegraf