Magazin Godine Život i godine

Upoznali se u domu za stare i “bi šta je bivalo mnogo puta”

Venčanje u domu za stare u Kraljevu (izvor: Telegraf)

Miodrag Pantelić iz Kraljeva, i Miroslava Radosavljević iz Lapova kod Kragujevca, venčali su se pred matičarem u domu za stare u Kraljevu – oboje prvi put u životu.

Miodrag, mašinski tehničar u penziji, u dok je u dom Gerontološkog centra u Kragujevcu stigao početkom 2013. godine. Miroslava, koja je radila u komunalnom u Lapovu, stigla je u septembru iste godine. Već posle četiri meseca druženja, u februaru 2014. godine, počeli su da žive u zajedničkoj sobi.

“Oboje smo bili sami čitavog života, ja sam devojka, on momak, nismo nikada stali pred matičara. Možda je tako bilo suđeno, da nađemo jedno drugo u staračkom domu”, kaže Miroslava.

Za njihovu svečanu odeću, svadbu i burme pobrinuli su se donatori doma, a za matičara kragujevačka opština. Organizator venčanja bila je Vesna Martinović, radno-okupacioni terapeut Gerontološkog centra Kragujevac. Kume, sada već bračnog para, su Mira Marjanović i Snežana Pavlović, socijalni radnici koje su mladenci odabrali.

Miodragova sestra Slavica Janićijević stigla je u dom pre njih:

“Ja sam prva došla u dom, pa preporučila i bratu isto. Pre toga smo živeli sami u Kraljevu, životom kakav nikome ne bih poželela. Onda je došao i on, pa Miroslava. Nas dve smo se družile, pa je moj brat bacio oko na moju drugaricu i bi šta je bivalo mnogo puta.”

izvor: Telegraf


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija