Početna Magazin Godine Ekonomija Ujedinjeni Arapski Emirati spremaju penzije i za strance

Ujedinjeni Arapski Emirati spremaju penzije i za strance

Ujednjini Arapski Emirati nemaju zakon koji traži od poslodavaca da obezbede penzije za svoje zaposlene koji nisu državljani UAE. To će se možda promeniti, uprkos otporu kompanija…

Stranci koji žive i rade u Ujedinjenim Arapskim Emiratima uskoro bi mogli da postanu deo državnog penzionog sistema ukoliko prođe vladin novi plan.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Danas u UAE brojne privatne banke i finansijske organizacije nude penzione planove za klijente, ali vlada je izgleda namerna da uvede reforme u ovoj oblasti.

Trenutno ovde ne postoji zakon koji traži od poslodavaca da obezbede penzije za svoje zaposlene koji nisu državljani UAE. Ipak, za sada postoji „snažna preporuka“ vlade da se ovo radi, pa su neke kompanije uvele različite modele penzionih doprinosa za svoje zaposlene.

Najava ove odluke nailazi na neodobravanje većine kompanija. Problemi su suštinski, a jedan od osnovnih je taj da rad u zemljama poput UAE ne podrazumeva višedecenijsku karijeru, već je tranzicija radne snage daleko brža.

Tako se lako može desiti da izdvajanja za penzije padnu na teret zaposlenima u vidu smanjenih primanja, piše Emirates 24/7.