Početna Magazin Godine Udruženje sindikata penzionera povodom koalicije SNS i PUPS

Udruženje sindikata penzionera povodom koalicije SNS i PUPS

Udruženje sindikata penzionera povodom koalicije SNS i PUPS

Povodom koalicije između Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) sa Srpskom naprednom strankom (SNS), Izvršni odbor Udruženja sindikata penzionera Srbije (USPS) obratio se javnosti saopštenjem koje prenosimo u celosti.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Ilustracija: Penzin.rs

Udruženje sindikata penzionera Srbije odavno je, preko svojih kanala, imalo informaciju da će SNS i takozvani PUPS dogovoriti da na predstojeće izbore izađu zajedno. To, bar kad je PUPS u pitanju, ništa nije čudno. Čudno je što PUPS kao razlog koalicije sa SNS navodi da Aleksandar Vučić štiti prava penzionera, namerno zaboravljajući da je taj isti Vučić, 10. marta 2014. godine, u hali „Pinki“ u Zemunu, obećao penzionerima (kao što je to nekad učinio i Vojislav Šešelj) da se penzije neće smanjivati, da bi samo nekoliko meseci posle toga obavio „zakonsku“ pljačku penzionera.

Ulagujući se Vučiću, Krkobabić Drugi je, a da nije ni trepnuo, rekao da je za SNS na prošlim izborima glasalo 1,7 miliona penzionera. „To je četvrtina populacije ove zemlje, koja je svesno i odgovorno stala u zaštitu jednog koncepta“, izdeklamovao je Krkobabić.

Ali, iza ovih reči samo se naslućuju pravi razlozi za novu koaliciju. PUPS je podržao smanjenje penzija i danas sa pravom strahuje od budućeg izbornog rezultata. Da nije tako, izašao bi na izbore samostalno i ne bi se parazitski šlepao uz ovu ili onu stranku. Korumpiranoj vrhuški PUPS-a jasno je da za njih više niko ne bi glasao. Apsolutno je tačna izjava ministra Vulina da je PUPS prepoznao svoju budućnost tamo gde je SNS, ako je pod pojmom PUPS podrazumevao kliku koja se odavno otuđila od interesa penzionera i njihovih problema.

Ovaj prelazak je potpuno logičan kada se imaju u vidu lični interesi Krkobabića Drugog i grupe oko njega. Nisu oni došli kod gospodara Vučića zbog većeg broja poslaničkih mesta, jer će dobiti manje nego što im je nudio SPS, nego zbog Krkobabićeve direktorske funkcije u Pošti Srbije i funkcije njegovog sina Krkobabića Trećeg na mestu potpredsednika Privredne komore. PUPS nije stranka penzionera, niti je to ikada bio. To je interesna grupa koja sa penzionerskom populacijom nema nikakve veze, a kojoj je najvažniji cilj učešće u upravnim odborima.

Za građane Srbije, kao i penzionere Srbije, potpuno je nebitno koliko će PUPS imati parazita u novoj Skupštini. Do sada ih je imao 12 i svih 12 je otćutalo čitav mandat, a za to su dobijali po 100 hiljada mesečno, plus penziju. Niko se od njih, ni po jednom pitanju, nije javio za reč, a mogli su barem da sa po nekim benignim amandmanom poprave neustavan zakon o otimanju penzija i pokažu javnosti da postoje.

Po našem mišljenju, odlaskom ovog političkog patuljka, SPS ne gubi ništa. Naprotiv, kurtalisali su se teškog kamena oko vrata. Ali ni SNS ne dobija ništa. Naprotiv.

Udruženju sindikata penzionera Srbije, koje je ostalo jedini zaštitnik starih lica, potpuno je svejedno s kim će se PUPS udruživati. Svi koji su do sada bili u vladajućoj koaliciji naneli su štetu penzionerima Srbije i potpuno je nevažno da li su u jednoj ili drugoj koaliciji na vlasti.

Šta građani umorni od stvarnosti i penzioneri bez dovoljno novca misle o njima, ali i o PUPS-u pokazaće se na izborima. Najjače oružje penzionera Srbije biće njihov glas i njihova olovka!

Živi bili pa videli!

Izvršni odbor
Udruženja sindikata penzionera Srbije