Ekonomija Magazin Godine Srbija

Udruženje sindikata penzionera: Penzije su lična svojina

Udruženje sindikata penzionera Srbije, koje je najavilo ustavnu žalbu zbog predloženog umanjenja penzija, poručuje da je penzija njihova lična svojina a predstavnike države poziva da pojasne u kojoj se to pristojnoj zemlji lična svojina otima bez pitanja.

– To se zove lična svojina u svim zemljama ovog sveta. Neprikosnoveno pravo, da mogu da raspolažu njome za svoj račun i po svojoj volji i na korist drugih, na principima solidarnosti – a ne otimačine… Oni nama zavlače ruku u džep – uzimaju naše i ubeđuju nas da je to za naše bolje sutra! – navedeno je u proglasu Udruženja sindikata penzionera Srbije USPS.

Oni podsećaju da je država koristeći novac Fonda PIO ulagala u objekte, škole, rekreacione i rehabilitacione centre, banje, hotele, puteve, te da je sada, kad je sve što se moglo od toga prodala, posegnula za onim što je izgrađeno ušteđevinom penzionera.

– Mi smo tu ušteđevinu ostavili za pristojan život, navode u proglasu, a „oni su pozajmicu shvatili kao poklon i pričaju kako nas izdržavaju”, pa su čak svojim uzurpatorskim „zakonom” promenili i upravljanje Fondom.

Penzioneri su najavili da će se okupljati ispred svojih zgrada i komišijama objašnjavati zašto je najava smanjena penzija zapravo „drska pljačka, bez crvenila na njihovom licu”, javlja Tanjug a prenosi Politika.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija