Početna Magazin Godine Ekonomija Udruženje sindikata penzionera: Penzije su lična svojina

Udruženje sindikata penzionera: Penzije su lična svojina

Udruženje sindikata penzionera Srbije, koje je najavilo ustavnu žalbu zbog predloženog umanjenja penzija, poručuje da je penzija njihova lična svojina a predstavnike države poziva da pojasne u kojoj se to pristojnoj zemlji lična svojina otima bez pitanja.

– To se zove lična svojina u svim zemljama ovog sveta. Neprikosnoveno pravo, da mogu da raspolažu njome za svoj račun i po svojoj volji i na korist drugih, na principima solidarnosti – a ne otimačine… Oni nama zavlače ruku u džep – uzimaju naše i ubeđuju nas da je to za naše bolje sutra! – navedeno je u proglasu Udruženja sindikata penzionera Srbije USPS.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Oni podsećaju da je država koristeći novac Fonda PIO ulagala u objekte, škole, rekreacione i rehabilitacione centre, banje, hotele, puteve, te da je sada, kad je sve što se moglo od toga prodala, posegnula za onim što je izgrađeno ušteđevinom penzionera.

– Mi smo tu ušteđevinu ostavili za pristojan život, navode u proglasu, a „oni su pozajmicu shvatili kao poklon i pričaju kako nas izdržavaju”, pa su čak svojim uzurpatorskim „zakonom” promenili i upravljanje Fondom.

Penzioneri su najavili da će se okupljati ispred svojih zgrada i komišijama objašnjavati zašto je najava smanjena penzija zapravo „drska pljačka, bez crvenila na njihovom licu”, javlja Tanjug a prenosi Politika.